Личната, а и националната психология е инертно нещо. Тя се

...
Личната, а и националната психология е инертно нещо. Тя се
Коментари Харесай

Психиатърът д-р Любомир Канов: Не бива да се подценява мощната пр...

" Личната, а и националната логика на психиката е инертно нещо. Тя се предава през поколенията. Един дядо, който е червен болшевик, като нищо ще внуши на своя внук носталгия по времето на социализма. Хората постепенно трансформират своя нрав, а народите - още по-бавно. Но остава тъкмо това разединение - отношението към персоналното и към общото, към общността " изясни той в ефира на БНР.

 

По думите на доктор Любомир Канов след влизането на страната в Европейския съюз " последователно българите се трансформират, изключително младото потомство " и гледат към бъдещето с оптимизъм.

 

Според него президентът Румен Радев и партиите Има Такъв Народ и " Възраждане " оглавяват " групата песимисти, отрицатели на всичко, което се случва ".

" Никога не трябва да се подценява съществуването на доста мощна проруска, пропутинска агитация в България. Всичко това е един мъждив слой изпод, който елементарно може да бъде привикан и свикан да води война против. Това неизбежно води до разединение. Истината би трябвало да бъде казвана на децата още в учебно заведение, в учебниците, в музеите, в медиите. За да израснат едни естествени жители без подправени легенди в главата ".

 

Лъжата би трябвало да бъде конфронтирана, безапелационен беше доктор Канов:

 

" Тези, които поддържат лъжата - било платени, било заблудени - би трябвало да бъдат поставяни на мястото им. Това не може да стане с плачливи нотки от вида " да живеем заедно ", както споделя вълкът, когато желае да се сдобри със заека. Има една истина за нашата история и тя е, че ние сме били окупирани от Червената войска, която конфигурира един незаконен режим на власт. Това да се показва в този момент като история, която е поругана с демонтирането на паметника. Това е по-скоро тъпо, в сравнение с да провокира предпочитание за помиряване. Аз не съм последовател на това ". 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР