Лична среща между Херберт Дийс, изпълнителен директор на Фолксваген, и

...
Лична среща между Херберт Дийс, изпълнителен директор на Фолксваген, и
Коментари Харесай

Среща на директора на "Фолксваген" с Ердоган е премахнала последните пречки за завода

Лична среща сред Херберт Дийс, изпълнителен шеф на " Фолксваген ", и турския президент Реджеп Тейип Ердоган тази седмица е премахнала последните спънки за строителството в Турция на нов цех на немската корпорация с инвестиция от най-малко 1.млрд. $.

Разговорът е бил за понижаване на налозите върху колите и съгласно турски медии е бил стихотворец ангажимент за смяната им от съответна дата.

" Досега имаше някои дребни въпроси като данъчният режим върху продажбите на колите. На срещата беше реализирано съвсем цялостно единодушие. Ако не изникна някакъв проблем в последния миг, инвестицията ще бъде направена в Турция ", споделя за " Ройтерс " турски източник, осведомен с хода на диалозите. Източник на организацията от " Фолксваген " удостоверява, че високопоставеният чиновник на компанията, за който приказват в Турция е точно основният изпълнителен шеф Дийс.

Официално в процеса на избор на ново място за най-голямата от години инвестиция на концерна на изток от Германия не е взето дефинитивно решение. Неофициално медии в редица страни настояват, че и България е в надпреварата, само че се разяснява също, че това е единствено карта на германците в договарянията с турците - с цел да не си мислят в Анкара, че могат да слагат неоснователни условия към договорката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР