Личи си, че са избегнати едни смешни неща от предишния

...
Личи си, че са избегнати едни смешни неща от предишния
Коментари Харесай

Бонус - малус: Няколко души карат една кола - какво става със застраховката им?

Личи си, че са избегнати едни смешни неща от предходния план – явно е поработено. Така Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България разяснява новия план на КФН за " бонус – малус ".
Според него, презумпцията да има до 25%
бонус оптимално и 400% малус не е нелогична, тъй като множеството водачи били примерни. Никой не те кара да нарушаваш разпоредбите, аргументира се Георгиев.
Според застрахователния специалист Цветанка Крумова обаче, документът е юридически на база статистика на нарушавания на пътищата, а не на статистика за застрахователни вреди. " Не знаем какъв ще е резултатът в моментът – всички застрахователи би трябвало да излязат с нови награди за базови събития ", сподели тя. По думите ѝ, резултатът от по този начин препоръчаната система може да е добър, може да е неприятен – по тази причина Крумова изиска по-бърза проверка на системата, когато проработи, не първата да е чак през 2024 година.
Крумова обърна внимание особено на условието да се каже кой кара даден автомобил. Тя акцентира, че единственото изключение за случайно каране на кола е когато и притежателят е в нея. И Крумова, и Георгиев показаха, че при догадка да се кара един автомобил, преди всичко стои малусът за колата – който е най-лошият водач, той тежи най-вече. Двамата не бяха сигурни и не дадоха отговор дали при един неприятен водач в фамилията и двама примерни ще има изчисление на "
бонус – малус " на база индикаторите на всички, т.е. средноаритметично равнище. Няма метод да няма някакво осредняване и някакъв изравнителен коефициент, сподели въпреки всичко Георгиев.
Изрично двамата специалисти споделиха, че младите водачи няма да потеглят в системата с неравностоен старт т.е. да са оценени по-строго.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР