Личен мотив е една от версиите за убийството на 41-годишния

...
Личен мотив е една от версиите за убийството на 41-годишния
Коментари Харесай

Личен мотив е в основата на зверското убийство в София и хвърлянето на жертвата в шахтата

Личен претекст е една от версиите за убийството на 41-годишния мъж, остатъци от който бяха открити в шахта в кооперация на ъгъла на ул. “Г.С. Раковски " и бул. “Васил Левски " в София.

Само на метри от постройката се намира поделение на Първо районно ръководство.

Човешките остатъци били открити в събота по обед. По-малко от 24 часа откакто чиновниците, които отишли да отпушват канализацията, се натъкнали на злокобните находки, бяха арестувани двама мъже.

Единият е считан за главен причинител. Той е роден през 1992 година и бил престъпно проявен.

Малко по-късно в неделя беше задържан и втори мъж, на 24 години, който му е оказал помощ да се укрие. Според криминалистите убийството е извършено на 8 август.

Два дни по-късно било обявено, че 41-годишният мъж е липсващ. Сигналът е подаден от негови близки. Разследването стартира за изгубване, а в събота служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи в обстановка на необходимост е образувал досъдебно произвеждане за ликвидиране. Че има закононарушение, се схванало, когато в събота по обед хора от кооперацията повикали чиновници да отпушват шахтата й.

Причината била, че през последните дни имало течове. Жена от постройката описа, че в петък напряко течало от тавана на нейната баня. Неприятна миризма във входа и жилищата не се усещала. Тя обаче се появила, когато почнало отпушването на канализацията. В запушените тръби били човешките останки.

Вероятно те са били пускани по канала. Кооперацията е на четири етажа. В събота през нощта криминалисти изземвали проби от жилище на последния етаж. То било населявано от квартирант. Претърсвания били осъществени на три адреса. До късно вечерта в неделя се очакваше ДНК експертизата на откритите остатъци, с цел да се каже сигурно дали те са на изчезналия мъж. 31-годишният, който е обвинен за причинител на убийството, е задържан в хотел в кв. “Драгалевци ". В издирването му взели участие и планински спасители.

Той отишъл на Витоша с градския превоз още в събота. Поискал да нощува в хижа, само че защото нямало места, се спуснал до кв. “Драгалевци ". След неговото задържане бил задържан и помагачът му. Проверява се главно дали сред мъжете е имало неуредени финансови взаимоотношения.

Това не е първи случай на разфасоване на човек, с цел да се прикрие ликвидиране. Преди години тогава 31-годишният Адриан Ангелов беше разчленил 22-годишия Николай Йорданов в жилище в кв. “Овча купел ". Причината била, че трябвало да върне пари на младежа. След убийството Адриан беше откраднал и няколко пити кашкавал от буса, който Николай карал. В последна сметка килърът беше наказан на 30 години затвор, напомня " 24 часа ".

Очаква се прокуратурата да даде детайлности за злокобното ликвидиране в понеделник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР