Личен лекар от маданската болница Проф. д-р Константин Чилов е ...

Личен лекар от маданската болница Проф. д-р Константин Чилов е

Личен лекар от Мадан регистрирал като ваксинирани четирима пациенти, без да е направил имунизация |

Личен доктор от маданската болница " Проф. д-р Константин Чилов " е вписвал четирима свои пациенти като имунизирани, без да им е сложена имунизация против Коронавирус-19, с цел да получи полагащите му се 10 лева за инжекция. Историята се разплела, когато един от мнимите имунизирани изискал да му се сложи доза, а медикът открил, че името му към този момент попада в регистъра за ваксинираните , оповестиха от прокуратурата.   

Според наредбите в компютърните дневници на РЗИ се отразяват освен имената на пациентите, само че и тези на лекарите, сложили имунизацията. 

Разследването е открило, че през април и май лекарят от Мадан въвел в компютърния указател за ваксинирани към РЗИ-Смолян имената на три дами и един мъж от Мадан. 

От РЗИ-Смолян подали сигнал в полицията и след инспекция е почнало следствие за компютърна машинация.

" По делото се правят дейни дейности по следствието, като при събиране на задоволително доказателства за виновността на съответно лице в осъществяване на закононарушението, неотложно ще бъде повдигнато обвиняване ", уточняват от държавното обвиняване.

Десетки сигнали за злоупотреби, само че най-постоянно с издаването на фалшиви зелени документи, се появиха в финалния месец. В тези слуаи макар че мъчно се стига до причинителите, защото са намесени освен медици, само че и хора, които заплащат, с цел да получат документа.

Източник: offnews.bg