Личат вече ясно очертанията на предстоящото откриващо събитие на Европейската

...
Личат вече ясно очертанията на предстоящото откриващо събитие на Европейската
Коментари Харесай

Пловдив почти готов за откриването на Европейската столица на културата

Личат към този момент ясно очертанията на идното откриващо събитие на Европейската столица на културата в Пловдив. На 30 метровата кула, към този момент оборудвана с прожектори и екрани, се организират подготовките на участниците, а вечер минувачите могат да видят и светлинните атракции.

Макар и площад Централен да си остана в остарелия тип, преградите са махнати, а по средата е сложено обемното лого на годината, пред която всеки искащ може да си направи фотография за спомен. Изградена е и зоната за храна и питиета. В артистичното пространство на Тютюневия град- " Склад ", се аранжира изложбата " Тютюн ".

Поминъкът, трансформирал от Пловдив развъртян промишлен град при започване на предишния век, е показан със фотоси, фотокопия, картини и видео. Изложбата ще бъде открита на 11 януари в границите на разширения уикенд, побрал не една и две забавни културни прояви.

На основната към Римския стадион към този момент съвсем е подредена пътуващата галерия " Берлинската стена " - истински парчета от стената, разделяща в годините на Студената война Берлин на две, се трансформират в артефакти, когато тя пада през 1989 година и върху нея рисуват разнообразни създатели. Пловдив е първата спирка на изложбата, която ще бъде показана и в други градове на Европа.

Мерките за сигурност по време на Откриващото събитие през днешния ден още веднъж бяха обявени на медиите. Важно е да се знае, че от 12 ч в събота, 12 януари, за леки коли се затваря цялото каре сред булевардите " Източен ", " Христо Ботев ", " Шести септември " и " Руски ". За хората, които идват отвън Пловдив са избрани безвъзмездни паркинги от другите входове на града. Седем автобусни линии ще работят с делнично разписание. Зрителите ще бъдат проверявани през 22 КПП- та, очевидно нетрезвите ще бъдат връщани. Беше смекчена възбраната за живеещите с видимост към сцената да не излизат на терасите си и да не снимат оттова със светкавици, известията, разлепени по околните жилищни здания, към този момент са свалени. Това заяви през днешния ден шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ст. комисар Атанас Илков. Засега в града е умерено, ползата на непознатите медии е сериозен, на доста места в града може да се видят екипи, които снимат. Времето омекна спрямо предходните дни, по прогноза в събота вечерта ще е към 0- минус един градус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР