Либийският премиер Абдел Хамид Дбейба се измъкна невредим след опит

...
Либийският премиер Абдел Хамид Дбейба се измъкна невредим след опит
Коментари Харесай

Либийският премиер оцеля след опит за покушение

Либийският министър председател Абдел Хамид Дбейба се измъкна незасегнат след опит за нападение в ранните часове на днешния ден, когато незнайни лица стреляли по колата му в Триполи, заяви телевизионният канал " Ал Арабия ", представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Няколко изстрела улучили автомобила на Дбейба, а причинителите са съумели да избягат, добавя малкия екран.

Премиерът дефинира случилото се като явен опит за ликвидиране на фона на интензивни фракционни разногласия за контрола над държавното управление.

Източникът, поискал анонимност, споделя, че Дбейба се е прибирал вкъщи, когато по него е стреляно от транспортно средство.

Дбейба към този момент разгласи, че ще пренебрегва гласуването, с което съперниците му се пробват да го заменят.

Премиерът беше назначен през март като началник на подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на националното единение (GNU), което би трябвало да провежда подготовката за избори, за които се разясняваше да са през декември.

Противниците му към този момент пробваха да съботират изборния развой, откакто се разгоряха разногласия за разпоредбите. Опонентите му оспорват легитимността на личната кандидатура на Дбейба за президент, откакто той даде обещание да не се кандидатира.

Парламентът, който поддържа най-вече източните сили по време на гражданската война, разгласи GNU за недействителен и през днешния ден би трябвало да се организира гласоподаване за назначението на нов министър председател, който да сформира друго държавно управление.

Парламентът разгласи по-рано тази седмица, че тази година няма да има избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР