Либийската национална армия (ЛНА) на маршал Халифа Хафтар предупреди, че

...
Либийската национална армия (ЛНА) на маршал Халифа Хафтар предупреди, че
Коментари Харесай

Либия: Ще потопим всеки турски кораб, който наруши морските ни граници

Либийската национална войска (ЛНА) на маршал Халифа Хафтар предизвести, че ще потопи всеки турски транспортен съд, който наруши морската граница на страната. Това е декларирал началникът на щаба на военноморските сили на ЛНА генерал-майор Фарадж Махдауи, съобщи Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Имам заповед, при положение на доближаване на проучвателни кораби, да ги потопявям, декларирал Махдауи. Заповедта е получена от Хафтар. По думите на Махдауи армията ще освободи столицата Триполи и ще унищожи фантазията на турците.

От началото на тази седмица президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган на два пъти съобщи готовността на Анкара да изпрати свои военни в Либия, в случай че получи надлежно искане от Правителството на националното единодушие на Файез Сарадж въз основа на подписаното с него съглашение.

Става дума за подписания от двете страни на 28 ноември в Истанбул меморандум за взаимно съгласие, първа точка от който планува определяне на военно съдействие, а втората се отнася за разграничение на морските зони сред страните, като планува и опция за рандеман от Турция на потребни изкопаеми в изключителната икономическа зона на Либия.

Камарата на представителите на Либия назова тези договорености нелегитимни, призовавайки Организация на обединените нации да лиши кабинета в Триполи от интернационален мандат. Парламентът се обърна и към Арабската лига с искане да се приложат ситуациите от контракта за групова защита на страна-членка в отговор на опасност от навлизане.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР