Либия отхвърля плана на Европейския съюз за създаване на центрове

...
Либия отхвърля плана на Европейския съюз за създаване на центрове
Коментари Харесай

Либия отказа на Европа мигрантски центрове на своя територия

Либия отхвърля проекта на Европейския съюз за основаване на центрове за миграция в страната и по този начин да спре търсещите леговище, идващи в Западна Европа, няма и да се поддаде на финансовите тласъци, съобщи министър председателят Файез ал-Сараж, представен от Reuters. През предишния месец Италия предложи приемни и идентификационни центрове за обработка на мигранти в Африка като средство за разрешаване на разделянето сред европейските държавни управления за това по какъв начин да се оправя с притока на повече от 1 милион мигранти от 2015 година насам.

Либия е съществена насочна точка за мигрантите, които се пробват да стигнат до Европа постоянно на нежни надуваеми лодки, обезпечени от контрабандисти, които постоянно пролетят или се разпадат.
" Ние безусловно се противопоставяме на Европа, която публично пожела да приемем незаконни имигранти, които Европейски Съюз не желае ", разяснява Сараж пред немския.
Той отхвърля и обвинявания, че либийската брегова защита е застреляла спасители на мигранти.
" Всеки ден спасяваме стотици хора по крайбрежията на Либия, нашите кораби непрестанно се в придвижване ", изяснява той и добавя, че Либия е оставена да избавя сама мигранти от Средиземно море и за тази и активност се нуждае от повече техническа и финансова поддръжка.
Миграционната организация на Организация на обединените нации оповестява, че 51 782 мигранти и бежанци са влезнали в Европа по море до 18 юли. Тази цифра е два пъти по-малка в съпоставяне със 110 189 през същото време предходната година и 244 722 по това време през 2016 година Смъртността досега тази година е 1 490 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР