Либия навлиза днес в нова фаза в прехода след избиранетов

...
Либия навлиза днес в нова фаза в прехода след избиранетов
Коментари Харесай

Ще успее ли новата временна власт в Либия да извади страната от хаоса?

Либия навлиза през днешния ден в нова фаза в прехода след избиранетов петък на краткотрайно и единно изпълнително ръководство. То би трябвало да образува правителстводо 21 дни и да приготви провеждането на националните избори през декември. Целта е да се постави завършек на десетилетието на безпорядък в африканската страна, отбелязва Франс прес.

В петък на междулибийските договаряния, провеждащи се от началото на седмицата на скрито място в покрайнините на Женева под егидата на Организация на обединените нации, бяха определени краткотраен либийски министър председател и тричленен Временен президентски съвет.

Общо четирите управителни фигури идват от три района на Либия и ще се опитат да обединят институциите на страната, която е обхваната от дълбоки разделения и която има в този момент де факто две съперничещи си власти- в западната и в източната част на страната.

Избирането на краткотрайни управителни фигури на Либия бе приветствано от целия свят.

Положителни реакции имаше както от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, по този начин и от Германия, Италия, Франция, Съединени американски щати, Обединеното кралство, Турция и Гърция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР