LibertaБългарският премиер видя в Русия и врага, и приятеля. Борисов

...
LibertaБългарският премиер видя в Русия и врага, и приятеля. Борисов
Коментари Харесай

Руските медии подиграха Борисов след дефилето му на Каспийския икономически форум

Liberta

Българският министър председател видя в Русия и врага, и приятеля. Борисов сподели на Медведев чудесата на дипломатическата амнезия. Така стартира обявата на News.ru, акцентирайки върху присъединяване на премиера на България в Каспийския стопански конгрес.



В понеделник, 12 август, в Туркменистан се откри първият Каспийски стопански конгрес. Журналистите чакаха с интерес появяването на основния воин - президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, който медиите неотдавна „ погребаха “, а по-късно и възторжено „ възкресиха “. Други участници,обаче, съумяха да взривят форума. Например българският министър председател Бойко Борисов, написа още изданието.



В текста си съветският журналистът Владислав Воробйов пита; " Какво отношение имат България и Черно море към Каспийския конгрес? ", с което се търси пояснение за наличието на премиера на България Бойко Борисов на икономическата среща в Туркменистан.

Усмихвайки се на Медведев, Борисов на два пъти загатна въпроса за газа. Но не е нужно да сте огромен балканист, с цел да си спомняте по какъв начин тъкмо България преди пет години предизвикателно завъртя носа си от съветските оферти за взаимноизгодно съдействие, в това число в газовия бранш.И въпреки всичко наподобява, че София даже не знае по какъв начин да се поучи от личните си неточности. Всъщност, с изключение на дипломатически усмивки по време на срещи „ в коридорите “, са нужни и съответни дейности. Ако, несъмнено, господин Борисов на поста си има намерение освен да се усмихва, само че и в действителност да отбрани националните ползи на своята страна, приключва частта от публиакцията, която визира българското присъединяване на форума, предвождано от премиера Борисов.

Руската телевизия отдели 10-секунден репортаж за присъединяване на министър-председателя на България, който бе придружен от плочка с текст: " И такива, които нямат общо с Касписйко море, пристигнаха на срещата ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР