Либералното правителство на Полша обяви, че е уволнило ръководството на

...
Либералното правителство на Полша обяви, че е уволнило ръководството на
Коментари Харесай

Правителството на Туск смени ръководствата на държавните медии

Либералното държавно управление на Полша разгласи, че е уволнило управлението на държавните медии. Те са считани за представители на държавното управление по време на ръководството на националистите от „ Право и Справедливост “ (ПиС), съобщи Агенция Франс Прес.

Отстранени са ръководителите и управителните препоръки на държавната телевизия, радио и осведомителна организация. Това заяви полското министерство на културата.

Коалицията зад Туск, която съобщи, че ще реформира държавната телевизия и радио, против които се насочат рецензии, че са се трансформирали в агитационен инструмент в ръцете на " Право и правдивост ".

Вчера новите ръководещи одобриха в Народното събрание резолюция, с която бе насочен апел за възобновяване на " безпристрастността и надеждността на държавните медии ". Гласуването на резолюцията бе като цяло бойкотирано от депутатите от " Право и правдивост ", чиито представители проведоха митинг в постройката на полската национална телевизия, с цел да защитят " плурализма в медиите ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР