Либералните лидери се срещнаха днес в Брюксел, преди редовното заседание

...
Либералните лидери се срещнаха днес в Брюксел, преди редовното заседание
Коментари Харесай

Кючюк: Политическата нестабилност на България не бива да е пречка за Шенген

Либералните водачи се срещнаха през днешния ден в Брюксел, преди постоянното съвещание на Европейския съвет. На срещата бяха разисквани продължаващата поддръжка на Европейски Съюз за Украйна, комерсиалната политика и приноса на комерсиалните връзки към конкурентоспособността на Европейски Съюз, както и миграцията.

Пред демократичните министър председатели Кючюк още веднъж сложи акцент върху участието на България в Шенгенското пространство, в името на постигането на пълноправие за българските жители и опциите за развиването на стопанската система.

„ Безспорно политическата неустойчивост в България оказа въздействие, създавайки опасения измежду министър-председателите на страните в Шенген, само че не трябва да е спънка за участието ни в Шенгенското пространство. Трябва да преодолеем тази обстановка в името на европейското ни бъдеще, само че най-много в името на българските жители е необходим консенсус. “, съобщи Кючюк.

По думите му приемането на България в Шенгенското пространство ще усъвършенства качеството на живот на жителите и икономическите индикатори на страната и ще има позитивен резултат върху туризма и стандарта на живот.

По време на лидерската среща на либералите бе разисквана и Международната донорска конференция за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия.

В рамките на Европейския съвет водачите ще продължат полемиката по отношение на съветската експанзия против Украйна във всички нейни аспекти и задължението от страна на Европейски Съюз за продължение на многостранната поддръжка за Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР