Либерализмът е остарял като идеология, коментира в интервю преди срещата

...
Либерализмът е остарял като идеология, коментира в интервю преди срещата
Коментари Харесай

Путин: Либерализмът е остаряла идеология

Либерализмът е " стар " като идеология, разяснява в изявление преди срещата на водачите на Г-20 съветският президент Владимир Путин.

Идеологията, подкрепяща западните демокрации в продължение на десетилетия, надживя своята цел, добави той.

За сметка на това, съветският водач сподели хубави думи за възхода на национализма в Европа и Америка, тъй като съгласно него мултикултурализмът към този момент не е жизнерадостен.

Изказването му е от изявление за " Файненшъл таймс ".

" Либералите просто не могат да диктуват нищо на никого ", прибавя той.

Според съветския държавен глава либерализмът е в несъгласие с " ползите на голямото болшинство от популацията ". Той насочи вниманието към немския канцлер Ангела Меркел, която разреши на огромен брой бежанци да се открият в Германия.

" Тази демократична концепция допуска, че нищо не би трябвало да се прави. Че мигрантите могат да убиват, ограбват и изнасилват безнаказано, тъй като техните права като мигранти би трябвало да бъдат предпазени ", разяснява Путин.

По думите на 66-годишния президент Русия " няма проблеми с ЛГБТ хората... само че някои неща ни наподобяват несъразмерни " - " те настояват, че в този момент децата могат да имат пет или шест функции на пола ", продължава той. " Нека всички да бъдат щастливи, нямаме проблем с това. Но това не би трябвало да засенчва културата, традициите и обичайните фамилни полезности на милиони хора, съставляващи главното население. "

В изявлението Путин споделя положителни думи за американския президент Доналд Тръмп, който съгласно него е " надарен човек " и знае по какъв начин да се обръща към гласоподавателите. В същия момент руският лидер критикува Америка за нейния тесногръд метод, поради който според него продължава комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Председателят на европейския съвет Доналд Туск разяснява, че е надълбоко несъгласен с тезата на Владимир Путин за либерализма.

" Който твърди, че демократичната народна власт е остаряла, значи твърди също, че свободите са остарели, че върховенството на закона е остаряло и че правата на индивида са остарели ", каза Туск.

" Това, което намирам за в действителност остаряло, е авторитаризмът, култът към личността, властта на олигарсите, даже и от време на време да наподобяват ефикасни ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР