Либералдемократите спечелиха частичните избори в Брекън и Радноршър, което свежда

...
Либералдемократите спечелиха частичните избори в Брекън и Радноршър, което свежда
Коментари Харесай

Часовникът на Джонсън на Даунинг стрийт отброява оставащото време до Брекзит

Либералдемократите завоюваха частичните избори в Брекън и Радноршър, което свежда болшинството на Джонсън в Камарата на общините до един народен представител, написа " Гардиън ".

Борис Джонсън получи сериозен удар, откакто торите бяха победени от Либералдемократическата партия на вчерашните частични избори в изборния регион Брекън и Радноршър в Уелс, отбелязва изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Победата на претендента на либералдемократите значи, че работното болшинство на новия министър председател в Камарата на общините е сведено до единствено един народен представител. Това ще бъде употребявано като знак, че гласоподавателите са обезпокоени от обещанието на Борис Джонсън да напусне Европейски Съюз без съглашение, в случай че реши, че е належащо, отбелязва вестникът.

Борис Джонсън загуби първия избирателен тест против антибрекзит коалиция, написа " Ню Йорк таймс ".

При първия електорален тест за новия английски министър председател консерваторите изгубиха вчерашните предварителни избори в уелския изборен регион Брекън и Радноршър, отбелязва изданието.

Вестникът добавя, че през първата седмица във властта Джонсън се е опитал да си сътвори облик на деятелен водач, решен да изведе Англия от Европейски Съюз до крайния период 31 октомври и подготвен да рискува с неорганизирано излизане от съюза, в случай че е нужно.

Но вчерашната загуба е увещание за крехкостта на позицията му в Народното събрание. Мнозинство от депутатите в Лондон към този момент гласоподаваха срещу Брекзит без съглашение, а в законодателния орган са в ход още дейности за блокиране на сходен процес, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

За да усили възможностите си на изборите в Уелс, Либералдемократическата партия, която се показа добре на последните локални и европейски избори, образува " Коалиция на оставането (в ЕС) " дружно с други партии единомишленици. Това трансформира Брекън и Радноршър в нещо като тест за бъдещо съдействие измежду съперниците на Брекзит, разяснява вестникът.

" Индипендънт " отбелязва за частичните избори, че провалянето на торите ще сътвори още провокации за пробутване на Брекзит в Народното събрание и може да усили възможностите за нови предварителни парламентарни избори.

При възможни предварителни избори Борис Джонсън би си обезпечил болшинство в Камарата на общините единствено в случай че Обединеното кралство излезе на 31 октомври без съглашение, демонстрира изследване, представено от " Дейли телеграф ".

Консерваторите биха имали 7-процентна преднина пред Лейбъристката партия и биха обезвредили поддръжката за Партията на Брекзит, в случай че министър председателят свика предварителни парламентарни избори след възможен Брекзит без съглашение, сочи разбор на компанията " Комрес ".

При всички останали сюжети - в това число избори преди Брекзит, ново продължение на крайния период за излизане от Европейски Съюз или след овакантяване със съглашение, сходно на това на Тереза Мей - консерваторите биха останали без болшинство.

Борис Джонсън сложи в резиденцията си на " Даунинг стрийт " 10 часовник, отброяващ оставащото време до Брекзит, написа " Дейли мирър ".

По данни на вестника в сряда подобен часовник е бил подложен в партийната централа на торите, а от през вчерашния ден часовник има и на " Даунинг стрийт " 10, където ще бъде подложен в кабинета на Джонсън.

Часовникът ще отброява дните, часовете, минутите и секундите до точните дата и час на излизане на Англия - 23 ч. английско време на 31 октомври.

Часовникът е цифров, с петсантиметрови червени числа, и може да се види от 23 метра разстояние. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР