Libema Open, полуфиналДаниил Медведев – Адриан Манарино 7-5, 7-5Даниил Медведев

...
Libema Open, полуфиналДаниил Медведев – Адриан Манарино 7-5, 7-5Даниил Медведев
Коментари Харесай

Медведев преодоля Манарино и е на финал в Хертогенбош


Libema Open, полуфинал

Даниил Медведев – Адриан Манарино 7-5, 7-5

Даниил Медведев се класира за финала на ATP 250 шампионата в Хертогенбош откакто отстрани защитаващия купата Адриан Манарино. Водачът на схемата срещна много компликации против френския деец, само че все пак продължи мощното си показване в конкуренцията и доближи до мача за купата.

Там негов конкурент ще бъде сензацията Тим Ван Рийтховен, който по-рано през днешния ден в профил втория подложен Феликс Оже-Алиасим.

И четирите аса в мача бяха дело на Медведев, като в това време руснакът завоюва 73% от точките си на първи сервис (29/40). Манарино осъществя три от четирите си брейкпойнта (75%), само че това се оказа недсотатъчно, защото Медведев оползотвори пет от своите 10 шанса за пробив (50%).

Манарино стартира по-агресивно дуела и откакто двамата съперници си размениха по един пробив първоначално, французинът пръв затвърди брейка си и поведе с 2-1. Медведев обаче последователно стартира да намира правилния темп и още веднъж си върна водачеството, правейки резултата 4-2 в своя изгода.

Световният №70 обаче бе решен да не се предава без борба и съумя да реализира цялостен поврат за 5-4. Медведев обаче прекъсна серията му, след което нанесе сериозен удар по упоритостите на своя конкурент, осъществявайки пробив на нула в единадесетия гейм откакто Манарино бе много неуверен на начален удар. Руснакът се възползва по отличен метод от разкрилата се пред него опция и завоюва подаването си, като по този метод се наложи със 7-5 в първия сет.

Във втората част Медведев показва доста по-добра игра в отбранителен проект, като това му даде опция да пробие, след което да усили задатъка си на 4-2. Шампионът на US Open маше опция да сервира за мача, само че Манарино записа първия си брейк в сета в най-подходящия за него миг. Медведев обаче бързо си върна самодейността, като след дълъг и оспорван гейм, траял 9 минути, осъществя нов брейк. Този път руснакът не разреши на съперника си да върне интригата и победи със 7-5, 7-5 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР