Libema Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Иля Ивашка 7-6(8) 6-4Даниил Медведев

...
Libema Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Иля Ивашка 7-6(8) 6-4Даниил Медведев
Коментари Харесай

Медведев и Оже-Алиасим продължиха към полуфиналите в Хертогенбош


Libema Open, четвъртфинал
Даниил Медведев – Иля Ивашка 7-6(8) 6-4


Даниил Медведев се пребори за място на полуфиналите в Хертогенбош след сложен конфликт с Иля Ивашка. Руснакът завоюва със 7-6(8) 6-4.

Световният №2 не сподели най-хубавата си игра, като неколкократно недоволства и против обстоятелството, че стартира да става мрачно. От другата страна на мрежата Ивашка бе повече от впечатляващ през първата част, само че в тайбрека равнището му спадна.

Топ поставеният играч вкара под 60% първи сервис и постоянно бе наказван, когато му се постановяваше да играе на втори. Това докара до два следващи пробива за Ивашка в първата част, само че Медведев съумя да отговори със същото, с цел да резервира паритета.

Тенисистът от Беларус имаше сетбол от посрещане при 6-5, само че не се възползва, след което бе догонващ през по-голямата част от тайбрека. Получи нов късмет при 7-6, само че съперникът му завоюва подаването си.

Във втория сет Ивашка още веднъж направи няколко отигравания от най-висока класа, само че все по-малко затрудняваше Медведев и при 4-5 позволи пробив, който бе решителен.

Бившият №1 ще срещне Адриан Манарино на полуфиналите, до момента в който вторият в схемата Феликс Оже-Алиасим ще играе с Тим ван Рийтховен.

Канадецът надигра Карен Хачанов със 7-6(5) 6-4 по-рано през днешния ден.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР