Либърти Медия може да купи MotoGP съвсем скоро. Според информацията,

...
Либърти Медия може да купи MotoGP съвсем скоро. Според информацията,
Коментари Харесай

Либърти Медия готви грандиозен ход в моторните спортове

Либърти Медия може да купи MotoGP напълно скоро. Според информацията, американската компания e на път да завърши придобиването на комерсиалните права на шампионата. Предположенията са, че договорката с Дорна (сегашните собственици) се прави оценка на близо 4 милиарда евро.

Предположенията са, че може да бъде оповестена през идващите дни или малко преди третия кръг от сезон 2024 в MotoGP. Той се организира на пистата в Остин в интервала 12-14 април.

Разбира се, че ръководителите на Либърти Медия и промоутърът на международните шампионати MotoGP, WSBK и MotoE Дорна Спортс са финализирали договорката още преди седмици.

Намерението и на двете страни е било да я създадат публична преди първото Гран при за годината в Катар. По това време са се появили опасенията за интервенция на органа на Европейската комисия, който контролира пазара на конкуренцията. Затова този ход е бил замразен.

Струва да се означи, че имало случаи, в които една компания е имала Формула 1 и Мото GP. Става въпрос за CVC Capital Partners. Базиран в Люксембург капиталов фонд беше притежател на правата и на двата топ шампионата на ФИА и ФИМ. През 2006 година от CVC Capital са били принудени да да продадат MotoGP поради европейските антитръстови органи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР