Ли Чинг Юн е известен като най-дълго живелия човек на

...
Ли Чинг Юн е известен като най-дълго живелия човек на
Коментари Харесай

Невероятната история на човека, живял 256 години

Ли Чинг Юн е прочут като най-дълго живелия човек на планетата, достигнал 256 години. Ето невероятната история на живота му:

Ли бил роден в китайската провинция Съчуан.

Още от младежка възраст Ли почнал интензивно да се занимава с билкарство – занятие, на което посветил целия си умишлен живот. Според легендите той знаел доста за билките и обикалял тибетските планини, с цел да ги бере и популяризира.Освен движимост билкар, той бил преподавател по бойни изкуства и тактически консултант, написа Дарик.

 Ли Чинг Юн

Китаецът изучавал разнообразни способи за реализиране на дългоденствие и ги следвал прецизно. Храната му се състояла най-вече от билки и плодове.

Една от тайните на неговото дългоденствие била медитацията. Едновременно с това той практикувал и холистични техники за дишане.

Смята се, че Ли е роден през 1677 година и умрял на 256 годишна възраст.

Удивителната история на живота му става известна, след издание на публикация за него във вестник New York Times.

Той даже получил приветствие от китайското държавно управление за неговия 150-годишен празник. Когато го питали за тайната на неговото дългоденствие, той казвал, че „ държи мозъка и мислите си неподвижен, стои умерено като костенурка, движи се като гълъб и спи като куче “.

Скептиците не имат вяра, че китаецът е доживял до тази възраст, защото няма писмени данни и документи за дългия му живот. Други обаче считат, че това е индивидът, живял най-дълго на планетата.

Официалният международен връх по дългоденствие принадлежи на Жана Луиза Калман. Тя живяла 122 години и 164 дни
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР