Li Auto Mega е електрически миниван с мощност 536 к.с.

...
Li Auto Mega е електрически миниван с мощност 536 к.с.
Коментари Харесай

„Мегаванът“ на Li Auto осигурява три реда лукс за по-малко от 80 хил. долара

Li Auto Mega е електрически миниван с мощ 536 к.с. и въртящ миг 542 Нм. Ускорението 0-100 км/ч е за 5,5 секунди, пробегът на напълно електрическо зареждане – 709 км (по цикъла CLTC).

В диалог с Bloomberg автомобилният производител твърди, че Mega е най-големият всеобщо създаван електрически автомобил в света. Не сме сигурни дали Li Auto е имал поради „ най-големия миниван “ или „ най-големия автомобил “, само че той сигурно не е толкоз огромен, колкото Cadillac Escalade IQ или GMC Hummer EV Pickup

Въпреки това Mega към момента е огромна машина. Въпреки великодушните пропорции, тежестта ѝ е изненадващо ниско (за електромобил) – 2785 кг. Това въпреки всичко е 2,6 пъти повече от лек състезателен автомобил като Mazda MX-5 Miata.

Странният външен тип крие първокласен интериор

Чудатият екстериор наподобява на комбинация от няколко скорошни електрически автомобила. Предната част и някои линии имитират Tesla Cybertruck, до момента в който в дизайна има следи от Lucid Gravity и Hyundai Staria.

Автомобилът не може да бъде разказан като хубав, само че е прелъстителен. Обширното остъкляване дава опция да надникнете в просторния интериор, който комфортно побира седем пасажери.

Наличен с бяла или кафява кожена тапицерия Nappa, салонът е оборудван с всички нужни екстри. Интериорът има разположение 2-2-3 с самостоятелни столове за междинния ред.

Седящите тук пасажери получават безжични зарядни устройства и най-хубавата панорама към задната развлекателна система. Интересно е, че и на трите реда има ледник, масажори и електрическо контролиране на седалките.

Изненадващи равнища на успеваемост

Разбира се, водачът и пасажерът начело се възползват от отоплението и вентилацията, само че даже пасажерите на втория ред получават отопляеми опори за краката, отопление на седалките и други Има прекалено много неща, които могат да се изброят, само че описът със спецификации е като разказ – той е изчерпателно оборудван.

Салонът може да бъде модифициран съгласно вашите потребности. Искате да отидете на къмпинг? Вторият и третият ред могат да бъдат прибрани, а в задната част може да се вмъкне матрак. Множеството конфигурации на седалките го трансформират в същински многофункционален автомобил.

По отношение на мощността Mega разполага с 536 к.с. и 542 Нм въртящ миг. В резултат на това големият фамилен рейс може да форсира до 100 км/ч за 5,5 секунди.

Това е доста по-бързо от напълно електрическия Volvo EM90. Батерията с потенциал 102,7 kWh е по-малка от тази на шведския му съперник, само че предлага подобен пробег от 709 км по цикъла CLTC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР