Лгендата в ските Марк Жирардели разказа днес, че е придобил

...
Лгендата в ските Марк Жирардели разказа днес, че е придобил
Коментари Харесай

Марк Жирардели купил Юлен преди 2 г.

Лгендата в ските Марк Жирардели описа през днешния ден, че е придобил мажоритарния дял в " Юлен ", фирмата-концесионер на ски зоната в Банско, през 2016 година, написа Вести.бг
Не съм го споделил още тогава, тъй като никой не ме е питал, сподели той в изявление за " Здравей, България ”. Жирардели разясни, че процедурата по пазаруването е била продължителна, почнала през 2012 година На въпрос дали е купил компанията от Цеко Минев, който в България е свързван с концесионера на Банско, Жирардели посочи, че е купил компанията от „ един фонд ”, чието име нямал право да оповестява, тъй като е подписал декларация за конфиденциалност. Въпросният фонд желал да си резервира дяловете, само че не го направил поради основаното напрежение. Скиорът посочи единствено, че фондът е доста огромен, работи на три континента.
" На среща с трима министри в понеделник Жирардели сподели документи, че има 100% от собствеността на " Такс сървисиз лимитед " - компанията, която е мажоритарен притежател на " Юлен " АД.
С Цеко Минев ни свързват общи занимания – и двамата караме на драго сърце ски, обичаме природата и доста обичаме планината. За страдание той голф не играе и доста рядко се виждаме през лятото. ”, сподели Марк Жирардели в отговор на въпрос какво го свързва с Цеко Минев.
Жирардели бе безапелационен, че в Банско не е издигнато безусловно нищо без позволение. Но втори въжен превоз трябвало да бъде построен.
" Срам ме е да споделям, че 10 години не може да се направи и не можем добре да си обслужваме клиентите, тъй като те висят по 2 часа на опашка, с цел да се качат на лифта. Искаме Банско да стане прочут на целия свят ", разяснява Жирардели.
Той не изключи опцията да влага и в други огромни планове.
Премиерът Бойко Борисов разяснява през днешния ден, че Марк Жирардели е на международна големина
" И аз като вас чувам. Това чух през вчерашния ден. Това можеше да бъде направено преди години. Безспорно Марк Жирардели е на международна големина и за всеки туризъм, курорт и страна, да имаш сходни вложители е нещо доста хубаво. Но за какво тъкмо в този момент - не мога да се ангажирам да разясня, въпреки всичко е частен бизнес. Доколкото знам се среща с нашите министри и по този начин или другояче тематиката " Банско " би трябвало да я развързваме и да отиваме към решение, тъй като е един прелестен курорт “, разяснява Борисов пред български публицисти във Виена.
По думите му в Австрия хората изкарват милиарди от туризъм. „ С пъти, пъти, пъти, пъти повече лифтове, писти и никаква екология. Тук няма ли „ зелени “? Ако нашите „ зелени “ дойдат, ще унищожават целия отрасъл в Австрия, който има към 30-40% провинции и си изкарват хората хляба от това. Аз съм горделив, че България може би има най-силните зелени организации в света. Такива мощни организации аз не мога да си показва другаде да ги оставят да съществуват. Но нашите са такива, че съумяват. Както виждате, 20 години няма държавно управление, няма президент, който да откри храброст и кураж и да каже: „ Това въпреки всичко е едно вярно решение да се развива туризма “, сподели още Бойко Борисов./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР