ЛГБТИ организация Действие обяви нова дата за прожекция на филма

...
ЛГБТИ организация Действие обяви нова дата за прожекция на филма
Коментари Харесай

Обявиха нова дата за прожекция на филма „Близо“, който привърженици на Възраждане спряха

ЛГБТИ организация " Действие " разгласи нова дата за прожекция на кино лентата „ Близо “, която последователи на " Възраждане " стопираха. Филмът е част от програмата на " София прайд филм фест ".

След като на 10.06.2023 година проведен митинг на крайни националисти попречи на провеждането на прожекция в кино „ Одеон “ в границите на София Прайд Филм Фест – годишно провеждана част от културната стратегия на София Прайд, ЛГБТИ организация Действие размести дните на фестивала и планува нова дата за прожекцията на белгийския филм „ Близо “, оповестяват уредниците.

Новата дата е 15.06.2023 година от 20:00 в Кино „ Одеон “.

Припомняме, че на 10.06.2023 година тълпата стачкуващи извърши както фоайето на киното, по този начин и пространството пред него, снимайки с телефони от близо лицата на гости на прожекцията, крещейки им „ педофили “ и скандирайки: „ Не желая в моя град да има гей церемониал “.

Събралата се навалица, както и отводът за подпомагане от страна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по застраховане на спокойното протичане на прожекцията и достъп на публиката до нея принуди уредниците от София Прайд в лицето на ЛГБТ организация Действие да анулират прожекцията. Пред очевидци от организацията шефът на киносалона получи закана от протестиращи, че в случай че допусне идващите прожекции в програмата ще последват нови такива митинги, напомнят от ЛГБТ организацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР