LG представи първия си лаптоп със сгъваем гъвкав екран, наречен

...
LG представи първия си лаптоп със сгъваем гъвкав екран, наречен
Коментари Харесай

LG представи първия си лаптоп със сгъваем гъвкав екран – Gram Fold

LG показа първия си преносим компютър със сгъваем еластичен екран, наименуван Gram Fold. Новият артикул скоро ще се предлага единствено в Южна Корея на цена от 4,99 милиона вона (3700 долара), което е доста по-малко от цената на неотдавна показания HP Spectre Fold, струващ 5000 $.

LG Gram Fold разполага с еластичен 17-инчов OLED екран с QXGA+ резолюция (2560 × 1920 пиксела). Когато се сгъне, LG Gram Fold се трансформира в преносим компютър с 12,3-инчов екран с разграничителна дарба 1920 × 1280 пиксела, а долната половина на устройството се трансформира в сензитивна на досег клавиатура. Лаптопът може да се свързва и с включената в комплекта Bluetooth клавиатура, с цел да употребявате устройството като работна станция. С поддръжката на стилус LG Gram Fold може да се употребява като обичаен таблет за дизайнерски и архитектурни планове. Това значи, че LG Gram Fold може да се употребява като таблет, преносим компютър и настолен компютър.

Резултатите от тестванията, извършени от LG удостоверяват, че преносимият компютър може да издържи до 30 хиляди сгъвания без да се повреди.

LG Gram Fold е основан на 13-то потомство процесор Intel Core i5 (Core i5-1335U) с 16 GB LPDDR5-6000 RAM памет и 512 GB PCIe 4.0 NVMe SSD вътрешна памет. Капацитетът на батерията е 72Wh, а мощността на зарядното устройство е 65W.

Спецификациите на устройството включват още безжични адаптери Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6E, USB 3.2 Gen 2 Type-C и USB Type-C порт с поддръжка на Thunderbolt 4 и 3х 1,5W високоговорителя с поддръжка на Dolby Atmos. Теглото на LG Gram Fold е 1,25 кг.

Лаптопът работи с Windows 11 и разполага с функционалността Sync On Mobile, която улеснява прехвърлянето на данни от телефона към устройството. LG Gram Fold ще бъде разполагаем в Южна Корея през октомври, а за останалата част на света няма изясненост все още.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР