LG Electronics (LG) представи по време на изложението CES 2019

...
LG Electronics (LG) представи по време на изложението CES 2019
Коментари Харесай

Новите роботи на LG улесняват ежедневната ни работа


LG Electronics (LG) показа по време на ревюто CES 2019 в Лас Вегас нова версия на своя робот CLOi SuitBot, който може да се прикачи и на процедура да се носи от човешко тяло. CLOi SuitBot укрепва долната част на тялото, като редуцира напрежението при повдигане и носене на тежки предмети, а усъвършенстваните версии на CLOi роботите PorterBot, ServeBot и CartBot, показват още по-голяма успеваемост с помощта на продължителните разработки на LG в региона на изкуствения разсъдък и роботиката.

Подобреният CLOi SuitBot на LG, показан за първи път през есента в Берлин, поддържа кръста и усилва мускулната мощ, с цел да понижи риска от пострадване и струпване на отмалялост при физическо натоварване. SuitBot усилва гъвкавостта на употребяващите го. Роботът може да действа 4 часа с едно зареждане и се зарежда единствено за час.

Първо показани на ревюто CES през 2018, PorterBot, ServeBot и CartBot са с дизайн, подобаващ за разнообразни публични пространства – летища, хотели, супермаркети и молове. Те подкрепят потребителите, като могат да придвижват багаж, да доставят храна или да носят покупки. Новите CLOi роботи на LG са създадени със независими навигационни системи, както и системи за връзка, които им разрешават да се свързват с разнообразни механизми, като да вземем за пример автоматизирани порти и асансьори. Използвайки технологии за изкуствен интелект, LG CLOi роботите непрекъснато проучват държанието на потребителите и усъвършенстват своята успеваемост. Роботите CLOi разполагат с тъч скрийн и функционалност за различаване на гласове, което разрешава естествена връзка с потребителите, а също по този начин им оказва помощ за осъществяването на по-комплексни задания, като отговаряне на въпроси и осъществяване на заплащания. Тези интелигентни роботи са проектирани да работят независимо, успявайки сами да доближат до мястото, където да се заредят, когато батерията им понижава. След като са изцяло заредени, те се връщат към авансово заложените им задания, като надлежно си вършат и диагностика.

“Прогресът ни в региона на роботиката ще разреши в доста близко бъдеще роботите на LG да имат действително приложение в разнообразни сфери от живота. “, споделя Ро Джин-сео, старши вицепрезидент и началник на отдела за бизнес роботика на LG. “С функционалността си, която разрешава анализиране и различаване на обграждащата ги конюнктура, роботите на LG CLOi са кулминационната точка на основни вложения за автоматизация и създаване на изкуствен интелект. “, добавя той.
.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР