LG Electronics (LG) обявиха, че серията им OLED evo за

...
LG Electronics (LG) обявиха, че серията им OLED evo за
Коментари Харесай

Телевизорите LG 2023 OLED EVO отличени за своя устойчив дизайн

LG Electronics (LG) оповестиха, че серията им OLED evo за 2023 година получава документи Reducing CO21 и Measured CO22 от Carbon Trust3, както и етикиране за екология4 от Société Générale de Surveillance SA (SGS) за трета поредна година. Ценните самопризнания затвърждават непрекъснатите ESG (екологично, обществено и корпоративно управление) старания на LG за понижаване на пластмасовите боклуци.

Carbon Trust е световна консултантска компания за климата, основана, с цел да форсира прекосяването към бъдеще с " net zero " (политика за въглердона неутралност), а SGS е водеща интернационална организация за тестване, отдадена на узаконяването на екологично устойчиви артикули. И двете институции инспектират целия стадий на продукта от производството и доставката до изхвърлянето

Моделите от серията LG OLED evo могат да се похвалят с това, че са по-леки и по-издръжливи, с помощта на потреблението на материали от композитни влакна5 и метал при създаването им. Тези материали способстват за потреблението на по-малко пластмаса, като за основаването на тв приемниците от серията LG OLED evo са нужни единствено 40 % от пластмасата, която се употребява в LCD тв приемници със същия размер на екрана. Благодарение на тези старания, LG дейно лимитира използването на пластмаса с 20 000 тона тази година.

Благодарение на потреблението на композитни нишки, някои от моделите в най-новата серия OLED evo са с към 20% по-леки от LCD тв приемници със същия размер на екрана6, което способства за понижаване на излъчванията на CO2 при превозване. Освен това, задният панел на LG OLED evo, QNED и NanoCell тв приемниците, пуснати през 2023 година, са приключени с рециклиран пластмасов материал, който употребява повече от 30% употребена пластмаса. Благодарение на всички тези старания, се чака резултатът от преработването на отпадъчна пластмаса единствено при производството на тв приемници, да доближи 3 200 тона годишно.

Освен това, LG OLED тв приемниците се създават с по-малко съставни елементи спрямо елементарните LCD тв приемници. По-малкият брой елементи, нужни за всеки OLED артикул на LG, е резултат от неповторимата, самоосветеща технология на екрана, която отстранява нуждата от обособена конструкция за задно осветление. Намаленият брой елементи води и до по-малко запаси, употребявани за всяка численост, както и по-малко пластмаса и електронни боклуци, с които да се борите в края на експлоатационния живот на тв приемниците.

„ Серията LG OLED evo е основана по този начин, че потребителите да могат да се насладят на потапящо зрителско преживяване, до момента в който в това време понижава въздействието си във всеки стадий от производството, борейки се за по-зелена и здравословна околна среда, " споделя Блайк Сун-пил, началник на LG Home Entertainment Company, Product Development Division. „ LG ще продължи да преследва необятен набор от ESG начинания и виновни практики, като постоянен водач на пазара за OLED тв приемници. "

От първичното си нахлуване на пазара през 2013 година LG OLED неуморимо качва летвата в промишлеността, представяйки новаторски технологии за екрана като OLED evo, както и революционни дизайни, в това число първия в света навиващ се тв приемник, LG SIGNATURE OLED R, както огъващия се LG OLED Flex. Тази година, през която компанията чества 10-ти празник на LG OLED, посрещаме и няколко нови попълнения в разнообразната линия на самосветещи тв приемници на LG, водени от впечатляващите модели от OLED evo series. LG OLED evo серията за 2023 година, които за момента са налични в 125 страни по целия свят.

LG печели своето място в Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) за 11-та поредна година и получава оценка ‘Comprehensive A grade` от ESG Evaluation and Rating Announcement на Korea ESG Standards Institute (KCGS) за втора поредна година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР