LG Display съобщи за разработването на 27-инчов OLED монитор с

...
LG Display съобщи за разработването на 27-инчов OLED монитор с
Коментари Харесай

LG обяви най-бързия OLED монитор в света – 480 Hz и 0,03 ms време за реакция

LG Display заяви за създаването на 27-инчов OLED екран с QHD (2560 × 1440 пиксела) резолюция и периодичност на освежаване 480 Hz – производителят дава обещание да вкара „ ерата на OLED със свръхвисока периодичност на освежаване “. Всъщност сега това е най-бързият OLED екран в света.

Alienware и ASUS оферират модели с периодичност на освежаване до 500 Hz, само че техните монитори употребяват IPS или TN матрици и оферират по-скромна разграничителна дарба от 1920 × 1080 пиксела. Мониторите с OLED панели са известни с високия контрастност на цветовете и същинското черно, предлагайки първокласно качество на картината. Те обаче не могат да се похвалят с толкоз висока периодичност на освежаване – до момента оптималната за тях е 360 Hz.

LG обаче приготвя доста по-бързо решение. За средностатистическия геймър 480 Hz е прекалено много, само че измежду професионалните геймъри подобен екран може да се окаже доста издирван, изключително откакто времето за реакция на 27-инчовия OLED-дисплей на LG е единствено 0,03 ms.

OLED панелите също по този начин дават обещание да бъдат по-щадящи за очите на тези, които обичат да играят дълго време. „ OLED екраните за игри на компанията създават най-ниските равнища на наследник цвят в промишлеността и са към два пъти по-малко от първокласните LCD екрани. Това понижение на синия цвят освен свежда до най-малко умората на очите, само че и отстрани трептенето, осигурявайки на геймърите по-удобни и приятни игрови сесии “, обявиха от LG Display.

Компанията не уточни дата на стартиране на пазара на монитора от последващо потомство, нито приблизителната му цена, само че съобщи, че той ще бъде пуснат в продажба през първата половина на тази година. Мониторът ще бъде показан на ревюто CES през идната седмица.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР