Лейвър Къп няма да се проведе през 2020 година поради

...
Лейвър Къп няма да се проведе през 2020 година поради
Коментари Харесай

Отложиха Лейвър Къп за 2021

Лейвър Къп няма да се организира през 2020 година заради измененията в тенис календара, като Бостън остава хазаин на конкуренцията през 2021, оповестиха уредниците.

Отборният шампионат ще отпадне за сметка на Ролан Гарос, който бе преместен от обичайния си слот през май за септември тази година заради пандемията от ковид. Съревнованието беше под въпрос след новината за отлагането на Откритото състезание на Франция по тенис за въпросния интервал, което се сблъска с датите за осъществяване на отборната конкуренция. Първоначално, уредниците на Лейвър Къп упорстваха, че шампионатът ще се състои по проект, поставяйки тенисистите от ATP Тура в мъчно състояние, само че в този момент се отхвърлиха от истинската си концепция. Четвъртото издание на шампионата в този момент ще се организира от 24-26 септември, 2021, като Бостън остава хазаин на конкуренцията.

„ За страдание, Лейвър Къп би трябвало да бъде отсрочен с година, само че на този стадий това е вярното решение за всички. Въпреки че е разочароващо, положителните вести са свързани с това, че „ TD Garden “ ще има опция да одобри конкуренцията идната година и чакам с неспокойствие да играя най-сетне в Бостън за първи път на Лейвър Къп през 2021 “, изясни 20-кратният първенец в шампионатите от Шлема Роджър Федерер. Лейвър Къп е интернационална демонстративна конкуренция сред тимовете на Европа и Съединени американски щати – тенис еквивалентът на Райдър Къп в голфа. Европейците завоюваха и трите издания на шампионата до момента.

„ Трябваше да вземем решение в този момент за нашия шампионат. Знаем, че нашите буйни почитатели ще бъдат разочаровани, че би трябвало да чакат още година за Лейвър Къп в Бостън, само че това е виновната мярка в тази ситуация, нужна поради появилите се проблеми в календара. Създадохме Лейвър Къп, с цел да отпразнуваме великите в спорта – минали, сегашни и бъдещи – и да продължим израстването на тениса. Лейвър Къп е едвам при започване на едно дълго и необикновено странствуване, който ще продължи идната година “, сподели президентът на шампионата Тони Годсик. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР