“Лейвър къп” може да е само демонстративен турнир по тенис,

...
“Лейвър къп” може да е само демонстративен турнир по тенис,
Коментари Харесай

“Лейвър къп” показа на всички как трябва да изглежда “Купа Дейвис”

“Лейвър къп” може да е единствено показателен шампионат по тенис, само че сигурно прикова вниманието на почитателите в международен мащаб не просто тъй като Рафаел Надал и Роджър Федерер играха в един тим (и на двойки), а и поради самия външен тип на мачовете - с високотехнологична обработка на осветлението и качеството на картината от залата, която направи състезателите да наподобяват като герои от компютърна игра.

After a weekend of passionate, emotional, high-octane competition, it all came down to this. #LaverCup @RogerFederer @NickKyrgios pic.twitter.com/EXnk9Ssg2v
— Laver Cup (@LaverCup) September 25, 2017
Прегръдката сред Надал и Федерер след триумфа на Отбора на Европа ще се запечата в съзнанието на последователите на спорта, само че по-важното ще бъде служителите от Международната тенис федерация (ITF) да са погледали малко от събитието в Прага, с цел да почерпят добра процедура за “Купа Дейвис”.
“Купа Дейвис” сега е като аналогов сигнал в цифровата епоха, прави съпоставяне “Гардиън” в разбор. Единствено от морална позиция това събитие към момента има някакво значение - поради гордостта от това да представяш страната си в 117-годишен шампионат. И толкоз.

Long live #Fedal#FedalUtd #LaverCup pic.twitter.com/Sv4AxUp1et
— Laver Cup (@LaverCup) September 24, 2017
“Лейвър къп” бе атрактивен и поради по-краткия формат на мачовете - вместо трети сет се играеше шампионски тайбрек. А през август служителите в ITF не пожелаха даже да понижат формата на “Купа Дейвис” и гласоподаваха “против” въвеждането на трисетови дуели. А ползата се генерира от това и от наличието на огромните звезди - така наречен “Голяма четворка” постоянно пропуща мачовете за “Купа Дейвис”, като е събитие в случай че въобще някой от топ 10 реши да се включи в дуелите на страната си.

Само два пъти в историята някои от “Голямата четворка” са играли един против различен, и то за последно през 2009 година.

Words can barely express how proud and honored I feel. Congratulations Team Europe, the winner is tennis. Thank you @rogerfederer @LaverCup pic.twitter.com/h9QUNQZBDb
— Rod Laver (@rodlaver) September 24, 2017
Когато се заприказва пък за основаване на Световна купа по тенис, от ITF оповестиха единствено, че те със своята “Купа Дейвис” са всепризнати за уредници на най-престижното отборно събитие. Нищо че то от дълго време е изгубило от престижа и блясъка си, тъй като никой от тези служители не се пита какво желаят почитателите, какво желаят играчите, какво желаят малките екрани и какво желаят спонсорите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР