Лейла Шахравеш е британска гражданка, която е застрашена от ефективна

...
Лейла Шахравеш е британска гражданка, която е застрашена от ефективна
Коментари Харесай

Британка може да лежи в затвор заради старо съобщение във Facebook

Лейла Шахравеш е английска гражданка, която е застрашена от ефикасна присъда в Дубай , тъй като преди време нарекла във Фейсбук новата брачна половинка на някогашния си мъж „ кон “ .
 
Жената е служителка в подслон за бездомни в Лондон. В същото известие в обществената мрежа нарекла някогашния си брачен партньор „ глупак “ , откакто схванала, че се е оженил наново, заяви „ Индипендънт “. Сега британката може да получи две години в пандиза в Дубай и санкция от 50 000 паунда, настояват деятели на гражданската организация „ Затворени в Дубай “.
 
55-годишната Лейла е арестувана в Обединените арабски емирства предишния месец с 14-годишната си щерка Парис, до момента в който се пробва да участва на погребението на някогашния си сътрудник. Тя е задържана поради обидните си мнения във Фейсбук, макар че те са написани през 2016 година Госпожа Шахравеш е била във Англия, когато е разгласила мненията , до момента в който някогашният й брачен партньор, умрял от инфаркт на 3 март т.г. и новата му брачна половинка са живели в Дубай.
 

Laleh Shahravesh podría pasar 2 años en la cárcel y pagar una multa de unos US$6.500.
— BBC News Mundo (@bbcmundo)

В Дубай законите за киберпрестъпления гласят, че при посещаване в страната човек може да бъде наказан и да попадне в пандиза , в случай че негов остарял пост в обществена мрежа още може да бъде забелязан. Според „ Затворени в Дубай “ паспортът на госпожа Шахравеш е иззет и щерка й е трябвало сама да се прибира у дома, където сега живее при другари.
 
В изказване, оповестено от групата, Лейла написа: „ Не ми е разрешено да напусна Дубай. Веднъж бях в съда, където не ми беше разрешено да се пазя. Бях и в полицейския сектор, където чаках 12 часа без никакъв прогрес. Ужасена съм. Не мога да дремя или да хапвам. Заради напрежението съм с облекла, които са размери по-малки от нормалните. И щерка ми плаче всяка вечер “.-->
 
Госпожа Шахравеш се омъжва за португалския си брачен партньор Педро Мануел Сантос преди 18 години и дружно отглеждат единствената си щерка. Живеят в Дубай в продължение на осем месеца , където известно време е работил брачният партньор. Тя се прибира в Лондон с щерка си през 2016 година, само че вместо да се причисли към фамилията си там, брачният партньор изпраща в Англия документи за бракоразвод .

Няколко месеца по-късно Лейла инцидентно попада във Фейсбук на фотоси от сватбата на някогашния си брачен партньор с 42-годишна тунизийка. Ядосаната жена написа два коментара на езика фарси, в които се споделя: „ Проклет да си. Остави ме поради този кон, глупак “.
 
За в този момент от организацията „ Затворени в Дубай “ са поели адвокатската отбрана на Лейла Шахравеш.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР