Лейбъристката партия на Великобритания разкри, че е станала жертва на

...
Лейбъристката партия на Великобритания разкри, че е станала жертва на
Коментари Харесай

Лейбъристката партия стана жертва на мащабна кибератака

Лейбъристката партия на Англия разкри, че е станала жертва на огромна хакерска атака , ориентирана към цифровите платформи на политическото обединяване, написа " Гардиън ".

Хакери направиха " комплицирана и огромна хакерска атака " против цифровите платформи на лейбъристите, оповестиха от партията.

Говорител съобщи, че случаят е докладван на Националния център за киберсигурност , само че те са уверени, че няма приключване на информация. Има краткотрайно закъснение на някои действия, свързани с предизборната акция, само че системите ще проработят на цялостни обороти от вторник сутринта.

Говорителят сподели, че са подхванали бързи дейности и тези опити на хакерите са се провалили поради постоянните системи за сигурност . Целостта на всички наши платформи е поддържана и ние сме уверени, че няма приключване на информация, добави представителят и означи, че са докладвали на Националния център за киберсигурност - държавната организация, която оказва помощ и поучава организациите при такива произшествия.

Не е явен източникът на офанзивата, която е осъществена в понеделник.

От Лейбъристката партия не оповестиха кои цифрови платформи са били атакувани, само че е открито, че някои от тях са свързани с изборите и предизборната акция, които може да съдържат детайлности за гласоподаватели. Партията е изпратила известие на участниците в акцията , с цел да им изясни какво се е случило и за какво системите работят постепенно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР