Лейбъристът Садик Хан очаквано бе преизбран за кмет на Лондон.

...
Лейбъристът Садик Хан очаквано бе преизбран за кмет на Лондон.
Коментари Харесай

Садик Хан спечели втори кметски мандат в Лондон

Лейбъристът Садик Хан предстоящо бе избран отново за кмет на Лондон. Той победи с 55.2 % главния си противник от Консервативната партия. 46-годишният Шон Бейли. с родословие от Ямайка и мечтаещ да е първият негър кмет на английската столица, получи 44.8 на 100 от гласовете, съобщи Ройтерс.

Триумфът на Хан носи известна разтуха за Лейбъристката партия, която записва серия от разочароващи резултати на други локални избори. Той победи с по-малка разлика, в сравнение с през 2016 година, когато стана първият мохамеданин кмет на европейска столица.

" За мен е голяма чест, че лондончани ми гласоподаваха доверие да продължа да управлявам най-великия град на земята ", сподели Хан.

Фокусът на акцията му бе основаването на работни места и даването на подтик на туризма в Лондон. Хан възприе мантрата " претовареност, претовареност, претовареност " в желанието си да динамизира стопанската система на столицата, потърпевша от пандемията и Брекзит - удар за мощния финансов бранш, означи Франс прес.

" Обещавам да впрегна всички сили да опитам да изградя по-добро и ярко бъдеще за Лондон след мрачните дни на пандемията ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР