Lexus смята, че най-накрая е намерила начин да настигне Mercedes

...
Lexus смята, че най-накрая е намерила начин да настигне Mercedes
Коментари Харесай

Lexus влиза в морето, за да победи Mercedes

Lexus счита, че най-сетне е намерила метод да настигне Mercedes в продажбите на първокласни коли: да навлезе в бизнеса със суперскъпи лодки.

Премиум марката на Toyota Motor Corp. възнамерява да стартира да продава 20-метрова ултра-луксозна яхта в Съединени американски щати през втората половина на годината. Плавателният съд ще има място за 15 посетители, три спални със лични санитарни пространства, плюс отдели кабини за екипажа. Цената не бе оповестена, само че се чака да бъде сравнима с другите в този клас - или към три милиона $.

За Lexus навлизането във водата е по-малко за продажбата на огромни, красиви лодки, защото пазарът е прекомерно дребен, а по-скоро е ориентиран към обновяването и полирането на имиджа на марката, който загуби част от блясъка си в последните години.

Пазарът в Съединени американски щати е може би най-важният за компанията, само че тя не е била първа на него от съвсем десетилетие. А в това време останалите всеобщи автомобилни производители настигат във връзка с качеството и стартират всеобща промяна към самостоятелното шофиране.

 Концепт на 20-метровата яхта
Източник:

Концепт на 20-метровата яхта

Ултра-луксозна яхта повдига и имиджа на Lexus като първокласна марка. А обновяване на марката е нужно. Компанията водеше в Съединени американски щати 11 години, само че по-късно бе задмината от Mercedes и BMW, които по-бързо съумяха да се нагодят към пазара и да стартират да продават SUV модели.За да успее да си възвърне част от пазарния дял, Lexus показа нов модел - UX, този месец и добави вид с три реда седалки на RX.

Освен нови коли, компанията пробва и с нови маркетингови трикове, като се пробва да се нарежда като снабдител на първокласен начин на живот, а не просто на скъпи коли.

Затова и смени своето мото от " Стремеж към съвършенство " на " Преживейте невероятното " - защото последни изследвания показват, че богатите харчат по-малко за предмети и повече за разнообразни действия и пътешествия.

Което ни води до яхтата.

" Ако обърнем взор към корабоплаването в този клас, вие не си купувате просто един корпос, а прекарване ", споделя Памела Данзигер, която има изследователската компания Unity Marketing. " При яхтите има цялостен начин на живот, който върви дружно с лодката ".

Lexus към момента не е показала публично дизайна на яхтата, само че шефовете на компанията споделят, че множеството елементи към този момент са изяснени и към този момент са в стадий на обмисляне на произвеждане.

Японската компания не е единствената. През 2016 година Mercedes стартира да продава яхти, а BMW обмисля този вид от най-малко 2011 година.

 Спортната яхта на компанията
Източник:

Спортната яхта на компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР