Lexus планира да представи 20 нови или обновени модела до

...
Lexus планира да представи 20 нови или обновени модела до
Коментари Харесай

Lexus показа обновения NX с първото за марката plug-in хибридно задвижване

Lexus възнамерява да показа 20 нови или актуализирани модела до 2025 година, като първият подобен към този момент е реалност. Кросоуъврът NX получи промени по екстериора и интериора за моделната 2022 година, като дружно с това получи и първото за марката plug-in хибридно задвижване.



Външно можем да разпознаваем новата предна част, която разполага с актуализирана решетка в типичната за марката форма, както и нови светлини с модифицирани дневни светлини, които към този момент са в междинната част на фара.



Задницата също се е сдобила с сходни промени, като те са най-видими в светлините, които са с нов дизайн и към този момент са свързани с LED лента. Под нея можем да намерим и надписът Lexus, който заменя обичайна емблема и ще се среща при новите модели.



В интериора измененията са най-видими, като първото нещо което можем да видим е 14-инчовият екран в междинната подпора, който комбинира тъч скрийн контроли, дружно с някои физически „ врътки “. Пред лидера също можем да открием екран, само че с двойно по-малки размери, който иззема функционалностите на аналоговия километраж.



От Lexus споделят, че пасажерите ще могат да се насладят на първокласни материали и варианти, както и повече място за краката и главата, дружно с увеличено багажно пространство. От марката ще разкрият повече за всички екстри в близко бъдеще, само че за в този момент знаем, че ще открием амбиентно осветяване с разнообразни тематики, както и вътрешни „ цифрови дръжки “ на вратите, които не разрешават отваряне при съществуването на велосипедист, кола или пешеходец в сляпата точка.



Що се отнася до задвижването, показания в Америка модел разполага с 2.5-литров бензинов мотор с 206 конски сили и 249 нютон метра, който задвижва само предните колела, чрез 8-степенна автоматизирана трансмисия. В композиция с електромотор върху задната ос, може да разчитате на задвижване на четирите колела, като тогава мощността нараства до 242 конски сили.



В композиция със същия бензинов мотор и по-голяма батерия може да бъде поръчана и plug-inхибридна версия, която дава обещание 58 километра пробег единствено на ток и съгласно Lexus се равнява на мощността на 2.0-литров бензинов мотор. Модела ще влезе в произвеждане в идващите месеци, а продажбите в Америка ще стартират от началото на 2022 година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР