Lexus IS не е много популярен модел в България, но

...
Lexus IS не е много популярен модел в България, но
Коментари Харесай

V8 мотор за новия Lexus IS 500 F Sport

Lexus IS не е доста известен модел в България, само че пък за сметка на това е един от известните седани в международен мащаб. Японската компания обнови настоящoто потомство на модела през миналата година, а не щеш ли по-късно през 2021 година ще може да се поръча и версия с осмак под капака.



Lexus IS 500 F Sport Performance е оборудван с 5.0-литров V8 с 472 конски сили и 535 нютон метра. Скоростната кутия е 8-степенна автоматизирана, а ускорението до 100км/ч лишава 4.6 секунди. Въпреки огромния осмак, модела е единствено 65 кг по-тежък по отношение на версията с шестцилиндров мотор.



Адаптивно окачване и торсен диференциал с лимитирано превъртане идват общоприетоо със спортния модел, а по-големи спирачки ще се оправят с увеличената мощ. Те са с величина от 356 мм в предната част и 325 мм при задната ос.



Външно може да познаете F Sport Performance по капака, който е по-висок с цел да обезпечи място за по-големия мотор, както и по по-широките калници. Под тях се виждат 19-цолови джанти на марката Enkei със специфичен дизайн за модела. Нов дифузьор с двойни диагонални накрайници на ауспусите също придава лична визия на задната част.



В интериора можем да забележим изменен волан с разнообразни пера за превключване на скоростите, друга анимация на таблото, както и надписи F Sport Performance на няколко места.



Повече информация по отношение на цените и другите варианти налични за модела ще бъде налична през есента, когато IS 500 ще влезе в продажба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР