Левски завърши 0:0 с АПОЕЛ Никозия в последната си контрола

...
Левски завърши 0:0 с АПОЕЛ Никозия в последната си контрола
Коментари Харесай

Расизъм, два червени картона и 0:0 на Левски - АПОЕЛ

Левски приключи 0:0 с АПОЕЛ Никозия в последната си контрола в Правец. Мачът бе белязан от расистки скандал, разиграл се в края на първото полувреме. След почивката пък се стигна до напрежение сред двете скамейки и два червени картона за гостите.


Проверката в Правец закъсня с близо половин час поради проливния дъжд, който се изля. В 11-ата минута Андриан Краев си завоюва аплодисментите на " сините " почитатели, пробвайки изстрел от отдалеченост, който обаче не откри очертанията на вратата.

Малко по-късно Уелтън центрира отляво към Роналдо, който обаче беше изпреварен от Чебаке. В 19-ата минута кипърците стигнаха до първи удар към вратата, само че фронталният изстрел на Сарфо не беше опасност за Пламен Андреев.

В 28-ата минута " сините " се разминаха с попадението, откакто Уелтън центрира, само че не съумя да откри съотборник. Топката стигна до Краев, който бе отвън наказателното поле, само че опита изстрел. След рикошет обаче заплахата пред вратата на АПОЕЛ се размина. Осем по-късно футболист в жълто нанесе удар, който се отби в напречната греда. След това Хосе Кордоба почисти топката.

Последва много абсурден миг. Съдията Димитър Буров отиде при старши треньора на Левски Николай Костов и го помоли да укроти " сините " почитатели, които обиждаха на расистка основа тъмнокожите играчи на АПОЕЛ Никозия. След това реферът и беседва и наставника на кипърците. В последна сметка Валери Божинов отиде да успокои ултарасите.

Две минути преди почиивката Уелтън се пребори с двама бранители и съумя да стреля към десния ъгъл на Белец, само че вратарят избави.

В 63-ата минута АПОЕЛ провежда доста бърза контраофанзива. Квилитая получи топката, след което напредна, беше самичък против Михайлов и стреля, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на " сините ".

В 63-ата минута се разиграха грозни подиуми на стадиона в Правец. Метео Сушич извърши излишно нарушаване на тъча против Уелтън, което накара основният арбитър Буров да му покаже жълт картон, който беше втори за него и надлежно бранителят видя аления цвят. Настана напрежение сред двата състава, а в мелето беше изпъден с пряк червен картон и наставникът на АПОЕЛ - Рикардо Са Пинто. В изблик на нерви португалецът съвсем се сби с човек от щаба на Левски. Стигна се и до сблъскване с човек от Левски. В последна сметка всичко приключи с прегръдка сред Са Пинто и съдията Димитър Буров.

В 81-ата минута Илиян Стефанов комбинира с Марин Петков, а той шутира от границата на наказателното поле, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на АПЕЛ. В първата минута на добавеното време на мача Уелтон направи нов пробив по левия фланг, след което навлезе в наказателното поле на АПОЕЛ и стреля, само че настрана от левия непряк дирек на вратата на кипърския тим. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР