„Левски” започна успешно 2022 г., след като навръх 149-годишнината от

...
„Левски” започна успешно 2022 г., след като навръх 149-годишнината от
Коментари Харесай

Левски започна с победа в деня на Левски

„ Левски” стартира сполучливо 2022 година, откакто точно на 149-годишнината от гибелта на Апостола на свободата, надигравайки " Локомотив " (Пловдив) с 2:1 в мач от 20-ия кръг на Първа лига.

Двубоят от първия пролетен кръг на шампионата се игра пред близо 12 хиляди фенове на стадион " Георги Аспарухов " и стана най-посетеното домакинство на сините.

Домакините започнаха добре срещата и макар някои хубави комбинации от " Локомотив ", точно сините съумяха да открият. В 20-ата минута Мартин Паскалев от гостите беше изпъден за нарушаване против Билал Бари пред наказателното поле. Младият защитник беше финален в отбраната на " Локомотив " и получи червен картон.

От последвалия фаул имаше рикошет в стената, топката попадна в Андриан Краев, а неговият изстрел се отклони в Йосип Томашевич, след което влетя в мрежата - 1:0.

Натискът на сините не стресна " Локомотив ", а гостите даже изравниха с 10 души на терена. Появилият се в 27-ата минута Милош Петрович се разписа тъкмо половин час след началото на дуела. Бранителят се оказа непокрит към вратарското поле и с глава не остави шансове на Николай Михайлов.

Радостта на " Локомотив " обаче траеше единствено две минути и в 32-ата " Левски " още веднъж поведе. Филип Кръстев вкара извънреден гол с фалцов удар от към 20 метра, извеждайки сините напред. Това беше и първи гол за новото попълнение на сините.

След паузата " Левски " имаше превъзходство, само че не съумя да се възползва. Така в края " Локомотив " натисна при няколко статични положения, само че все пак гол не падна.

Още преди дуела сините почитатели демонстрираха впечатляваща поддръжка към тима. Хиляди сервираха цветя и венци на паметника на Васил Левски в центъра на София, а по-късно направиха шествие до стадиона. В него се включиха и шефовете на клуба Наско Сираков, Даниел Боримиров, Ивайло Ивков и други

Челната фотография: Lap.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР