Левски започна участието си в Лига Европа с победа над

...
Левски започна участието си в Лига Европа с победа над
Коментари Харесай

Левски писа двойка на Ружомберок на старта в Лига Европа

Левски стартира присъединяване си в Лига Европа с победа над коравия тим на Ружомберок с 2:0. Точни за " сините " бяха Давиде Мариани и Паулиньо.
 От Левски: Няма съществено ранени наши почитатели, подготвени сме да спомагаме
Столичани завоюваха своя мач №203 в клубните шампионати на Стария континент. Победата идва след 9 години очакване и тя е първа за треньора Петър Хубчев отпред на тима. 

Левскарите бяха внимателни и стояха добре на терена, като началото на срещата бе белязано с редица нарушавания.

Въпреки това, " сините " откриха резултата в 36-ата минута, с помощта на Давиде Мариани, който с глава засече чудесно центриране отдясно на Живко Миланов. 

Пробив на Паулиньо по левия фланг на " синята " офанзива в края на полувремето продължи с подаване към Хали Тиам, който стреля мощно от границата на наказателното поле. Топката мина надалеч над задачата. Това бе и последната заплаха за столичани през първата част.

През вторите 45 минути бяха много динамични, като изнервените домакини се втурнаха да търсят най-малко изравнително попадение.

От това се възползваха 26-кратните първенци на България, които удвоиха преднината си в 51-ата минута след прелестна контраофанзива, в която основен воин беше Паулиньо. Бразилецът се възползва от неточност на изтеглената напред отбрана на домакините, напредна бързо, преодоля вратаря Иван Крайчирик и прати топката във вратата.

Последваха мощни минути, в които " сините " направляваха играта, раздавайки си разнородни подавания по всички краища на терена. Домакините нямаха опция и по този начин резултатът остана неизменен до края на срещата.

Реваншът на " Георги Аспарухов " ще бъде след седмица. Победителят от двойката ще срещне АЕК Ларнака или молдовския Пертокуб. В първия дуел кипърците се постановиха с 1:0 вкъщи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР