Левски започна с драматична победа новия сезон! "Сините" надделяха с

...
Левски започна с драматична победа новия сезон! "Сините" надделяха с
Коментари Харесай

Драма в Коматево! Юноша носи победата на Левски в последната секунда

Левски стартира с трагична победа новия сезон! "Сините " надвиха с 1:0 над Ботев (Пловдив) в Коматево, а единственото попадение падна в последната секунда на срещата и бе дело на младока Илия Димитров. Това бе дебютен гол в елита за 22-годишния нападател, който изкара предишния сезон чартърен в Локомотив (София).

Левски несъмнено сподели събуждане след раздялата с Делио Роси през седмицата. Като треньор бе записан Тодор Симов, а до него на скамейката бе Георги Тодоров. "Сините " бяха радикално разнообразни спрямо двете срещи с Вадуц и справедливо стигнаха до триумфа. Ботев се бранеше съвсем през цялата среща, а единствено положителните изяви на Даниел Кайзер избавиха "канарчетата " от по-сериозна загуба.

Треньорът на Ботев Николай Киров гласоподава доверие на едно ново попълнение - Костадин Ничев, както и на Кристиан Димитров, който се завърна след наем в Монтана. През второто полувреме влезе и Васил Шопов.

За Левски на терена от първата минута бяха и двете нови имена - Давиде Мариани и Мартин Полачек.

"Сините " преобладаваха напълно през първата част, а единствено положителните изяви на Даниел Кайзер не разрешиха на отбора да има преднина на почивката. Стражът на "канарчетата " реагира доста добре при удари на Костов, Мариани и Кабрал.

Именно Костов бе най-деен в отбора на Левски в офанзива. В 5-ата минута той стреля с глава, а Кайзер се разтегна и мазета в корнер.

В 17-ата минута Кабрал нахлу и качи топката на главата на Костов, само че ударът му още веднъж бе избит от стража на Ботев. Нападателят на "сините " съумя в 36-ата минута да открадне топката в полето на Ботев, напредна и стреля, само че топката прелетя около гредата.

Ботев имаше единствено един удар по посока вратата на Левски. Той бе дело на Тодор Неделев от директен свободен удар. Кълбото обаче се спря от външната страна на мрежата.

През втората част Левски отново стартира по-силно. Костов пропусна чудесно състояние, откакто комбинира с Обертан, а по-късно стреля тъкмо, само че Кайзер отново бе неизпълним.

Младият Ивайло Найденов пък влезе като запаса, само че единствено минути по-късно се контузи и бе сменен от Холмар Ейолфсон.

Новият вратар на Левски - Полачек, се наложи да демонстрира своите качества чак в 78-ата минута. Тогава Васил Шопов центрира доста добре към Стивън Петков, който стреля с глава, само че стражът на "сините " се хвърли и улови топката.

И когато изглеждаше, че срещата ще приключи при резултат 0:0, Левски направи бърза офанзива. Топката стигна до Обертан, който я подаде съвършено на Илия Димитров. Юношата на "сините " нямаше по какъв начин да сгреши и от 2 метра прати топката в мрежата на Ботев и донесе трите точки за Левски.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР