Левски записа първата си победа над Лудогорец след 20 поредни

...
Левски записа първата си победа над Лудогорец след 20 поредни
Коментари Харесай

Станимир Стоилов не е единственият треньор, който излиза извън кожата си в Разград

Левски записа първата си победа над Лудогорец след 20 следващи мача, като това може да пристигна с цената на класиране за финала в Купата на България. Но старши-треньорът на „ сините “ - Станимир Стоилов, показва една непозната за себе си страна. Той потегли да търси разпра с играчи на „ орлите “ и съдията на мача - Ивайло Стоянов. В резултат бе осъден с 1 мач и 2 хиляди лева санкция. Но той не е единственият, който излиза отвън кожата си на стадиона в Разград. Янаки Димитров от „ Тема Спорт “ компилира някои от най-фрапантните експлоадирания на треньори, които през миналите 10 години са гостували на „ Лудогорец Арена “.

Ето го и цялостният текст на обявата, показан без редакторска интервенция:

Изтичаше 101-ата минута на първия полуфинал Лудогорец – Левски 2:3 за купата, когато треньорът на сините Станимир Стоилов изкрещя от наслада и подвигна победоносно пестник. Секунди по-късно обаче Мъри бе забелязан в изцяло непозната светлина от почитателите – изпаднал съвсем в амок да крещи по съдийска бригада, съперници… Той безусловно бе отвън кожата си, а за всичко това сигурно е съдействала и свирката на Ивайло Стоянов-Сватбата. Реферът, който благодарение на ВАР даде по една доста, но доста пресилена дузпа за двата отбора, само че преди този момент при резултат 1:2 бе подминал чиста такава за гостите. Но да беше единствено това грешката му – с мед да го намажеш. Едва ли и той знае защо изгони Хосе Кордоба, само че все пак сюрпризирани от дейностите му едва ли има. Просто тъй като в последните 10 години сме привикнали на стадиона в Разград да виждаме всичко, в това число треньори на съперника да истерясват до лудост. Ето и част от случаите…

Датата е 12 май 2012 година – Черноморец гостува на Лудогорец. Домакините драпат да догонят ЦСКА и да вземат втора купа, а бургазлии, водени от Димитър Димитров-Херо, са в борбата за тройката. Гостите повеждат още в 4-ата минута с гол на Костадин Дяков. В 31-ата минута Лудогорец изравнява, само че преди попадението на Иван Стоянов играчите на Черноморец бурно стачкуват за нарушаване против Шаешу, само че такова не е отсъдено. Ситуацията вбесява Димитър Димитров, който поради реплики към съдията Стефан Спасов-Пастата е изпъден. Това още повече изнервя Херо, който нахлува на терена. Налага се петима служители на реда да го преследват и да го изваждат!? Малко по-късно домакините получават и съмнителна дузпа. „ Трябва да попитате Стефан Спасов за какво ме изгони. Даже треньорът на Лудогорец Ивайло Петев нямаше да свири такава дузпа, тъй като щеше да го хване позор. Казах му на Стефан Спасов след мача, че е лицензиран нарушител и най-голямата язва в съдийството “, подрежда по-късно Херо.

28 септември 2017 година, Разград. Димитър Димитров още веднъж е на пейката, само че на тази на орлите. Тимът му побеждава с 2:1 немския Хофенхайм, на който отпред е оповестеният за вундеркинд Юлиан Нагелсман. Тогава сегашният треньор на Байерн още няма навършени 30 години и го дава непретенциозно. Но след края на мача не устоя, влиза на терена и дръпва тирада на полската съдийска бригада. А пред медиите декларира: „ Твърде доста неща бяха срещу нас, с цел да спечелим. Вратарят предотврати гол след игра с ръка отвън наказателното поле, а Вандерсон игра два пъти с ръка преди изравнителното попадение “.

14 април 2021-ва, Разград – полуфинал-реванш за купата сред Лудогорец и ЦСКА. Гостите водят с 2:1, което ги класира. В 85-ата минута Сантана прави жесток фаул против Иван Турицов пред скамейката на армейците, а оттова Любо Пенев става, надвисва се на бразилеца и сигурно едвам сдържа яда си. Физическият контакт сред двамата е най-малък, само че треньорът е изпъден от рефера Георги Кабаков.

„ Този фаул, който стана пред мен, рискуваше кариерата на футболиста. Тези хора в черно нямат работа във футбола – такива като него и други. Това става на 5 метра пред мен. Дава ми жълт картон, тъй като желая той да е обективен ли? В името на поръчителя рискуваме здравето на футболистите. Да, реагирал съм, навлязох в терена, признавам – по този начин е. Но няма право 90 минути да се подиграва с труда на треньорите и играчите “, избухна тогава Пенев и съобщи, че ще прати в УЕФА клип със скандални решения на Кабаков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР