Левски записа първа победа в топ 6 на Първа лига.

...
Левски записа първа победа в топ 6 на Първа лига.
Коментари Харесай

Левски с пирова победа над Верея, футболист на “сините” се контузи тежко

Левски записа първа победа в топ 6 на Първа лига. Пред празните трибуни на стадион “Георги Аспарухов” “сините” надиграха с 2:0 Верея и се изравниха по точки с третия Берое – по 54, само че заралии са и с мач по-малко (приемат от 20 ч. през днешния ден ЦСКА). Играчите на Делио Роси изиграха дуела съвсем в подготвително движение, само че въпреки всичко натискът, който оказаха бе задоволителен за един гол във всяко от полувремената и спокойна победа, при която на Божидар Митрев не се наложи да се намесва нито един път.

Левски стартира мача на ниски обороти и с много брак в дейностите, само че все пак имаше два прелестни шанса да поведе до 10-та минута. В 8-та Фигейредо качи топката на главата на Прохазка, който стреля от няколко метра, само че вратарят Цинцарски мазета в напречната греда. Няма и минута по-късно словакът бе оставен да насочи нов изстрел отвън наказателното поле, само че топката прелетя настрана от задачата.



“Сините” последователно взеха безспорен надзор над мача и играта се водеше единствено в половината на гостите. В 22-та минута Кабрал получи отляво в пеналтерията и стреля към горния ъгъл на вратата, само че топката се оплете от външната страна на мрежата.

В 30-та Цинцарски направи ново ужасно избавяне. Ейолфсон засече с глава подаване от корнер, а младят вратар мазета от голлинията. Пет минути по-късно Жорди Гомес открадна в центъра и подаде за Антонио Вутов, който стреля мощно от 20-тина метра, само че право в стража на Верея. Станислав Костов се ядоса доста на съотборника си, защото бе изцяло самичък в наказателното поле и очакваше голов пас. Роман Прохазка за трети път не съумя да преодолее Цинцарски в 39-та минута с удар от отдалеченост, а в идната минута Ейолфсон засече ново центриране от корнер и стражът отново мазета от голллинията, по-късно блокира и добавката на различен състезател в синьо от 1 метър.



Късметът на Верея се изчерпа в 41-та минута. Роман Прохазка центрира отдясно и Ейолфсон с глава насочи неспасяемо в левия ъгъл на вратата, като топката закачи и гредата преди да влезе в мрежата за 1:0. За исландския централен защитник това бе първо попадение с екипа на “сините”.

Втората част стартира с напън на Левски, който можеше да докара до автогол. Илия Мунин обаче имаше шанс и центрираната от Кабрал топка не се спря в мрежата. Холандецът и Станислав Костов пробваха по един изстрел в идващите две офанзиви, само че Цинцарски се оправи на равнище.
В 56-та минута разумното се случи и “сините” означиха втория си гол в мача. Гомес пусна хитро за Вутов в наказателното поле, а той върна леко обратно за Прохазка, който разстреля стража на Верея за 2:0.



В 69-та минута се стигна до напрежение, откакто Милош Цветкович бутна противник без топка. Георги Кабаков спести картона на сърбина и всичко се размина с джука забележка. Десният бек на Левски обаче получи травма единствено 5 минути по-късно. Той потегли да пробива на спринт по крилото, само че извика и внезапно се строполи на терена, хващайки се за ахилеса на левия крайник. Сърбинът напусна на личен ход терена, само че болката, която изпита и куцукането му допускат неприятна контузия, която може и да го извади от мача с ЦСКА за Купата в сряда. На негово място пък се появи 16-годишният Томислав Папазов, за който това бе дебютен мач с екипа на Левски в професионалния футбол.

Двубоят бе доигран умерено, като “сините” икономисаха сили за идния полуфинал-реванш в сряда, а Верея за следващ път потвърди, че попаденето в топ 6 за отбора е плод само на страхотната работа на Илиан Илиев през есенния дял и на този стадий няма треньор, при който старозагорци да съумеят да покажат същия прелестен и печеливш футбол.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР