Левски загуби с 0:3 от малтийския шампион Хибърнианс и това

...
Левски загуби с 0:3 от малтийския шампион Хибърнианс и това
Коментари Харесай

Вместо да мрънкате, си напънете сивото вещество

Левски загуби с 0:3 от малтийския първенец Хибърнианс и това отприщи вълна. Вълна от всевъзможни " експерти " - фейсбук нинджи, хора, несъбличали се по физическо, и такива, които по презумция чакат най-малката неточност на Делио Роси, с цел да мрънкат. Много от по този начин наречените почитатели на клуба (обаче са почитатели единствено на думи) приканиха за оставки, за промени, начертаха черно бъдеще.

Защо бе, хора? Защо не вкарате малко мисъл, преди да говорите и да пишете нелепости?

Помислихте ли, че няколко часа преди мача футболистите са имали тежка подготовка, която е траяла над 2 часа? Или даже не знаехте, че е имало такава подготовка? Знаете ли по какъв начин тялото се отпуска след подготовка и какъв брой мъчно влиза в темп за натоварвания в същия ден?

Помислихте ли, че това е другарски мач, който е първи от тежката подготовка преди втората част от шампионата? Напънахте ли си малко сивото вещество, с цел да осъзнаете, че резултатите в контролите нямат безусловно никакво значение, но безусловно никакво. В тях е значимо само да се види физическото положение на играчите. А то е положително, щом могат да изиграят 90 минути след тежка подготовка и по време на най-тежката част от подготовката. Имате ли изобщо концепция за какви тренировки става дума сега?

Замислихте ли се, че е значимо не по какъв начин изглеждаш средата на януари, а по какъв начин изглеждаш края на февруари и по-късно? Не сте ли чели най-малко едно изявление на треньори като Зидан, Гуардиола и така нататък, да чуете по какъв начин те споделят, че тимът би трябвало да е в най-хубава форма за най-важните мачове, които за тях идват през април? За нас идват след разделянето на шампионата. Замислихте ли се какво щеше да е особеното в мача, в случай че надареният 16-годишен Томислав Папазов не бе позволил 2 неточности? Ако Левски бе победил с 3:0, първенец ли щеше да стане?

Погледнахте ли отбраната, която бе формирано от Горанов, Папазов и Ивайло Найденов? Да ви наподобява на титулярна отбрана или такава, която в миналото е играла дружно? Замислихте ли се, че Станислав Костов е от 5 дни в клуба, а Нелуц Рошу въпреки всичко не е играл футбол от 3-4 месеца? И двамата бяха титуляри. Играха също по този начин Илия Юруков, Николай Кръстев, Мартин П.Петков, Мартин Д. Петков.

Някога ще се замислите ли над думите на Делио Роси?  " Вие се интересувате от уикенда и да победим тогава, а аз виждам да изградя тим. Вие желаете една купа, аз желая тим, който да печели титли всяка година със собствен жанр... ".

Италианецът изясни също по този начин ясно и тъкмо какво са за него контролите. Уви, още никой не е спечелил точки в контрола, никой не е вдигнал трофея от Шампионската лига след победа над който и да е в контрола. Някой опита ли да се замисли над нещата, които Роси се пробва да каже и споделя във всяко едно от своите изявленията? Не! Лесно е да гледаме незадълбочено, да гледаме резултата в една или две контроли, а не цялостната картина.

Замисляли ли сте се, че Роси пристигна в безусловно друга реалност, друг нрав, а цялостен живот е бил единствено в Италия? А взе, че небрежно ни разгада по какъв начин не виждаме по-далеч от носа си...

Замисляте ли се, че Делио Роси надали преди 4 дни бе чувал в миналото името Станислав Костов? И това на Аймен Белаид. Помните ли думите му: " Сега би трябвало да създадем един избор - дали желаеме единствено да участваме в шампионата, или желаеме да се конкурираме "? Това беше към управлението на Левски. А то му отвърна с Костов и Белаид. Нямам нищо срещу тях и се надявам да се наложат и да покажат качества. Но това несъмнено не е селекцията, която италианецът желае.

Замисляте ли се, че в Левски има скаутско звено от един човек (да, единствено един!), който гледа мачове на... Левски? И знаете ли нещо за този човек? Може би не, само че ние, публицистите, знаем... Сигурно и за това, че има един скаут е отговорен Роси. Сигурно Роси е отговорен, че не се притеглят избрани футболисти, тъй като им желаят 100 000 евро. А в случай че 100 000 евро са доста за футболист, който има качества да пристигна в Левски, значи просто почитателите би трябвало да се откажат от всевъзможни приказки и очаквания за купа и купа скоро.

Помните ли, когато Левски завоюва всички контроли през зимната пауза при започване на 2016 година? Тогава " сините " приключиха на 14 точки от първото място и отпаднаха на четвъртфинал за Купата...
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР