Левски - Верея бе един от онези мачове, при които

...
Левски - Верея бе един от онези мачове, при които
Коментари Харесай

Три впечатления от един тих мач

Левски - Верея бе един от тези мачове, при които тишината вали в прозореца и можеш да видиш и усетиш неща, които мъчно би доловил, в случай че на трибуните имаше фенове. Чуват се и се виждат обстановки, които човек би пропуснал, в случай че към него има други хора, тъй като някои дребни елементи остават незабелязани около нормалните смешки и закачки. Първото усещане бе, че тази игра просто не е за такава конюнктура. Вярно, в някои мачове публиката в действителност е в камерен състав, само че въпреки всичко и малцината фенове на " Герена " подвигат звук и пеят. А и самият факт, че стадион " Георги Аспарухов " е празен заради възбрана, е някак си тягостен. Само си представете - някой от сините или жълтите да бе направил като онази ножица на Кристиано Роналдо и в близост да е безшумно?! Ами не си е работа, чарът на шедьовъра би се изгубил на половина. Ето и някои други усещания от тихия мач на сините с Верея.

1.Антонио Вутов е с прочетена присъда. Само 90 минути бяха задоволителни, с цел да стане ясно, че този футболист е на топа на устата. Общо взето, в подобен спокоен мач треньорът на сините Делио Роси няколко пъти се разкрещя, като в множеството случаи това бе поради Антонио Вутов, който знае италиански. Единият път бе поради късно прибиране на атакуващия футболист. Или дано да го кажем на футболен език - Вутов закъсня да прелее от фаза офанзива във фаза отбрана. Сигурно не е бил задоволително съсредоточен заради името на противника и тихата и спокойна конюнктура, само че задължението му към отбранителни дейности в тази ситуация закъсня с 2-3 секунди. Само можем да си представим какъв брой пъти Делио Роси му е отправял такива забележки. И несъмнено не е единствено той. В Удинезе, в Лече, в Козенца, в Ботев Пловдив несъмнено е имало сходни моменти. А е ясно, че щом Вутов въобще не помириса терен с екипа на Удине, значи не е бил задоволително тактически порядъчен. Физика се наваксва някак си, само че ненаученото от школата мъчно се компенсира. Само два детайла от мача Левски - Лудогорец (0:1): При попадението на Кешерю от корнер на далечната греда бе точно Вутов, който при удара на румънеца от ъглов удар се махна от гредата, евентуално подведен от траекторията на топката. Но щом Божката Митрев бе сложил Антонио там, не трябваше да мърда. Преди това към границата на наказателното поле Вутов получи комфортна за пукотевица топка. Но той реши да я спре, да си я цъкне, да залъже, а през тези 2 секунди към този момент всички магазини затвориха и той остана с празна торба. В актуалния футбол, изключително против теоретичен мощен тим никой не те чака да обработваш ненужно топката. Само можем да си представим какво е споделил Делио Роси на Вутов след Лудогорец. Също и в този момент след Верея. Въпреки успеха с два чистил гола италианският треньор си е записал най-малко две страници в бележника като забележки към тима си, немалка част от които към Вутов.

2.След като вкарахме във файла на компютъра свличането на тревата на Цветкович по време на офанзива по десния фланг, софтуерът незабавно сподели - Прохазка. Във въпросния мач с Верея Прохазка още веднъж изора терена, вкара и гол. В мача с ЦСКА за купата Роман единомислещо бе разгласен за вдъхновителя на Левски за частичния поврат. Няма смисъл да припомняме кой е Прохазка и какъв брой пъти е вадил кестените от огъня. Та откакто Цветкович напусна терена от мача с Верея, накуцвайки и съпроводен от хора от медицинския екип, всяко малко дете бе наясно, че в случай че обстановката със сърбина не се усъвършенства, на десния фланг на отбраната против ЦСКА ще е точно Прохазка.

А в това време месец преди края на сезона той не е подписал нов контракт с Левски. Значи по този начин, отчитаме, че Роман напълно не е най-техничният и най-хубавият футболист на сините в последните години, само че постоянно е в тима, и то при разнообразни треньори. Но не е обикновено препоръчаната му нова заплата да е по-ниска от това, което сега получава аварийният ляв бек Фигейредо. И загадката Ривалдиньо. Господа виновните фактори на " Герена " и шефовете би трябвало да са наясно, че откакто Левски няма сработен тим, който да има бистър жанр на игра и играчите не се намират със затворени очи, Прохазка има място на " Герена ". След като сините са прохождащ тим, Роман наложително би трябвало да е част от този тим. Или хората от Левски са привикнали да изпускат някого, без да имат по-добра опция и им е все тая. Искате образци ли? Ето единствено два от пресните - Димитър Пиргов си потегли, с цел да го размени Белаид, Йоргачевич го потеглиха, с цел да го заменят с Митрев.

3. В 34-ата минута, при 0:0, Божидар Митрев извика " Момчета, хайде да живнем малко ". Това се яви като сурогат на познатото от трибуните " Сърце, душа, за Левски София ". Колкото и да е необичайно, тимът очевидно има нужда от подобен тип напомняне. Митрев сигурно си извършва чудесно ролята на капитан. Вика, кара се непрестанно на съотборниците си (най-силно на Вутов, естествено). Дори им подрежда да вършат преса. Само можем да предположим какво е правил Митрев на почивката в съблекалнята по време на последния мач с ЦСКА (2:2), когато сините изоставаха с два гола. Но предвиждаме, че, меко казано, е приказвал на висок звук.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР