Левски успя да елиминира ПАОК от Лигата на конференциите след

...
Левски успя да елиминира ПАОК от Лигата на конференциите след
Коментари Харесай

Левски се справи с ПАОК и продължава в ЛК


Левски съумя да отстрани ПАОК от Лигата на конференциите откакто приключи 1:1 на реванша в Солун и след триумфа с 2:0 на " Герена " преди седмица изрично продължава напред.

Билал Бари бе потърсен с дълъг извеждащ пас в 11-ата минута. Мароканският нападател се опита да се пребори със Сверир Ингасон за позиция, само че съдията Сесар Сото Градо реши, че Бари е направил нарушаване.

Опитният Ясмин Куртич получи жълт картон още в 12-ата минута за имитация към испанския рефер. Четири минути по-късно Халед Нарей насочи първия удар по посока на вратата на Николай Михайлов, само че неопределено в навън.

Жереми Петрис центрира в наказателното поле на ПАОК в 20-ата минута, Доминик Котарски не бе безапелационен, само че въпреки всичко с втората си интервенция съумя да улови топката.

Левски поведе с 1:0 против ПАОК в 24-ата минута. Елефтериос Лирацис позволи доста груба неточност, пробвайки се да върне топката към Доминик Котарски. Роналдо внимаваше в обстановката и съумя да открадне топката, след което преодоля Котарски и вкара в опразнената врата.

Тиаго Данташ пусна забавен пас към Николас Куалята, който беше сред Ван дер Каап и Петрис. Двамата не се схванаха и топката попадна в Куалята, който не се възползва от разкрилата му се опция и в последна сметка топката се озова в ръцете на Николай Михайлов.

Келиан ван дер Каап направи добър пробив в 37-ата минута, когато се оправи с Янис Каргас и навлезе в наказателното поле на ПАОК, след което се опита да подаде към Роналдо, само че Тиаго Данташ се прибра, с цел да се намеси и да почисти топката в корнер.

Левски имаше доста добра опция да провежда бърза контраофанзива в 42-ата минута. Роналдо първо сбърка с един извеждащ пас, само че топката се върна в него. Бразилецът по-късно пусна към Жереми Петрис, който напредна и центрира в наказателното поле на ПАОК, само че право в ръцете на Доминик Котарски.

Минута по-късно последва центриране в наказателното поле на Левски, където Халед Нарей остана под топката. Рафа Соареш центрира рисково в наказателното поле на Левски в 45-ата минута, след което Халед Нарей засече топката, само че тя мина настрана от десния дирек на вратата на Николай Михайлов.

Втората част стартира със слаб удар на Бисесвар, който Галчев почисти. " Сините " дадоха отговор с бърза контраофанзива. Роналдо преодоля огромна част от терена, справяйки се с няколко противници. Бразилецът откри Петрис отдясно, а французинът центрира в наказателното поле, където Уелтън изпревари Лирацис и върна към оставения непотрик Филип Кръстев. Халфът на удара от комфортна позиция обаче беше неакуратен.

В 52-ата минута Уелтън проби отдясно, увлече двама бранители в наказателното поле и с пета откри Георги Миланов. " Синята " седмица обаче не съумя да насочи удар от 7-8 метра, затворен от Дъглас Аугусто.

ПАОК стигна до изравнителен гол в 56-аа минута. Филип Кръстев не съумя да отиграе добре топката в половината на " сините ". От това се възползва Бисесвар, който съумя да изведе Тиаго Дантас самичък против Михайлов и младият португалец не остави шансове на вратаря - 1:1.

В 65-ата минута Левски получи право да извърши директен свободен удар на към 20 метра от вратата за нарушаване на Каргас против Роналдо. Зад топката застана Георги Миланов, който насочи рисков удар, само че Котарски съумя да улови.

В 72-ата минута солунският гранд остана с човек по-малко на терена. Уелтън направи следващия си страховит пробив, този път през центъра, и беше фаулиран жестоко от Дъглас Аугусто. Халфът на домакините получи втори жълт картон, който беше втори за него в мача и направи задачата на своите съотборници още по-тежка.

Четири минути по-късно Живкович проби по аутлинията отдясно, навлезе в наказателното поле и насочи удар, който беше б
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР