Левски стартира разяснителна кампания сред своите фенове. Целта е те

...
Левски стартира разяснителна кампания сред своите фенове. Целта е те
Коментари Харесай

"Левски" на феновете - мечта или реалност?

" Левски " започва разяснителна акция измежду своите почитатели. Целта е те да бъдат осведомени с революционната концепция за ръководство на клуба по модела на " Барселона ", " Реал " Мадрид и " Байерн " Мюнхен.

Главен основател на смяната е Тръст " Синя България ", който има 10% от акциите на " Левски ".

Вицепрезидентът на организацията - Даниел Стрезов, е уверен, че набирането на 20 000 членове е постижима цел. До този миг обаче сходно сондиране не е осъществявано.

" Това ще е една от първите задания на работната група, за която загатнах. Именно да провежда осведомителна акция, която да изясни какви са изгодите и рисковете от сходно съдружие, с цел да забележим има ли интерес и какъв е той ", сподели Стрезов пред bTV.
Снимка: Lap.bg
" Основно право, което един член би имал, е да взе участие в избори, които да излъчват президент на самия клуб. Оттам нататък членовете на сдружението ще имат само тази отговорност – да одобряват или да отхвърлят докладите за активността на президента. Тук приказваме за народна власт – един човек, един глас ", добави той.

Идеята е новото сдружение да е благосъстоятелност на почитателите, а в него да бъдат трансферирани 10-те % от акциите на " Синя България ", както и 40% плюс една акция от пакета на Наско Сираков. За да се извърши задачата - 5 милиона лв. годишно в бюджета на клуба, членският импорт би трябвало да бъде към 20 лв. на месец.

" Моделът, по който работят " Барселона " и " Реал " Мадрид. Много се приказва за модела на " Байерн " Мюнхен, където членовете на клуба са в доста тесни връзки с почитателите на клуба, което води до тези резултати ", изясни Стрезов.
Снимка: Reuters
За да има глас при избора на президент, всеки последовател на " Барселона " заплаща членски импорт от 185 евро на година. Каталунският гранд има 144 000 по този начин наречени " сосиос ". При " Байерн " Мюнхен 290 000 почитатели заплащат с по 60 евро годишно и излъчват свои представители, които избират клубно управление на всеки 4 години.

" Това е демокрацията. Ако няма интерес, няма да се случи. Но индикациите за момента са, че има интерес и той е доста огромен ", добави Стрезов.

Очаква се работната група, който ще започва плана, да бъде образувана до края на месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР