Левски спечели трудно най-старото дерби. Сините надвиха с 2:0 Славия,

...
Левски спечели трудно най-старото дерби. Сините надвиха с 2:0 Славия,
Коментари Харесай

Левски спечели трудно най-старото дерби

Левски завоюва мъчно най-старото дерби. Сините надделяха с 2:0 Славия, само че го направиха със солидна доза шанс. През първото полувреме отборът на Николай Костов доминираше напълно, само че вкара единствено гол. След почивката Славия имаше куп шансове да изравни, само че не съумя да го направи. И позволи втори гол в добавеното време.

Левски поведе в 38-та минута. Карлос Охене получи топката в центъра, преодоля двама и подаде на Патрик Мислович, който продължи към Рикардиньо. Бразилецът си поведе топката и неспасяем изстрел от към 20 метра я заби в мрежата.

В края на полувремето основният арбитър Радослав Гидженов даде и дузпа за Левски за нарушаване на Венцислав Керчев против Рикардиньо. ВАР обаче анулира решението поради засада на бразилеца.

Славия стартира по-активно втората част и Емил Стоев, Владимир Николов и Тони Тасев пропуснаха да изравнят. Белите бяха най-близо до гол в 78-та минута, само че Пламен Андреев извади удар на Тасев. В четвъртата минута на добавеното време Джавад Ел Джемили подаде на Марин Петков и той се разписа за 2:0.

Левски е четвърти с 51 точки, до момента в който Славия остава 11-и с 29 точки, колкото има и Берое. В идващия кръг сините одобряват третия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР