Левски спечели с 2:0 баража срещу Арда и ще играе

...
Левски спечели с 2:0 баража срещу Арда и ще играе
Коментари Харесай

Бразилец прати Левски в Европа

Левски завоюва с 2:0 баража против Арда и ще играе в Лигата на конференциите. На ст. " Георги Аспарухов " " сините " надиграха гостите от Кърджали с попадения на бразилското крило Уелтън (36 и 58) и пропуснаха още няколко голови обстановки.
След разменени рискове пред двете порти домакините откриха след бърза контраофанзива. Жереми Петрис лиши топката, пусна към Андриан Краев, който с отдалечен диагонален пас откри Уелтън. Бразилецът напредна в наказателното поле с няколко финта и матира вратаря Анатолий Господинов. 
13 минути след паузата още веднъж при бърза контра младокът Асен Митков сервира топката на главата на Уелтън и той я изпрати неспасяемо в далечния ъгъл на кърджалийския пазач, който е младеж на ЦСКА.
За Арда играха четирима юноши на " сините " - Алекс Петков, Преслав Боруков, Радослав Цонев и Станислав Иванов. В края на постоянния сезон Левски разруши Арда с 3:0 и в Кърджали. 
Мачът бе финален при " сините " за национала Филип Кръстев и за доктора Андрей Переход, дошъл на " Герена " по гледище на предходния треньор Станимир Стоилов. Кръстев игра чартърен от белгийския Ломел, само че договорът няма да бъде възобновен.
" И в двете етапи на играта превъзхождахме Арда. Пропиляхме някои положения. Имаше минути, в които бяхме притиснати, само че след първия гол играхме по-освободени. Бяхме по-добри във всяко отношение. Заслугата е на футболистите, които си свършиха работата по съвършен метод. Беше значимо за Левски да има европейски изход, с цел да покаже качествата си. Важно е и от финансова позиция. Утешителна премия, тъй като през сезона изпуснахме много точки и в един миг нямаше по какъв начин да се борим за по-горно място. Каквото заслужихме, това получихме в края на сезона ", сподели треньорът на Левски Елин Топузаков. 
Левски ще започва във II прелиминарен кръг на Лигата на конференциите, само че като непоставен. Жребият ще се тегли в Нион на 21 юни.
Арда се раздели с 8 футболисти, чиито контракти изтичат. Това са Алекс Петков, Александър Георгиев, Васил Симеонов, Жуниор Палмарес, Атанас Зехиров и Шано, както и игралите чартърен Ласана Н`Диайе и Ел Мами Тетах.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР