Левски София ще има отбори и в женското направление на

...
Левски София ще има отбори и в женското направление на
Коментари Харесай

Левски София навлиза и в женския волейбол

Левски София ще има тимове и в женското направление на държавното състезание за подрастващи.За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, девойки и мини волей.

Идеята за сходен план стартира да стои на дневен ред в подтекста на новоизграждащата се зала на
„ Левски София”. Наличието на сходно оборудване задължава клуба да отвори благоприятни условия за упражняване на волейбол, както за момчета, по този начин и за девойки. Първоначалният проект за реализация на тази концепция бе това да стане от есента на 2021 – най-малко година след въвеждане в употреба на спортния център и спортна зала, както и всички свързани с това разноски. След като стана ясно обаче, че досегашният клуб с женско направление - „ Левски Волей”, приключва активност, бе взето решение този развой да се форсира. Основната цел бе да се обезпечат условия на две възрастови групи девойки да продължат подготвителна и спортна активност без спиране и разтърсвания.

„ От много време обсъждаме опциите за съставяне на женски групи дружно с сътрудниците ми и основни вложители в клуба Давид Давидов и Атанас Гаров. Получих позвъняване от шефа на спортното учебно заведение на „ Левски” Нина Иванова, която ми сподели, че е обезпокоена за протичащото се в женския клуб и заплахата децата да останат на улицата. След това ми звънна и техният треньор Нора Тонева и попита непосредствено дали има някаква опция да поемем девойките, с цел да не се разпаднат тимовете. Тогава седнахме още веднъж с Давидов и Гаров и взехме решение да им дадем опция да продължат развиването си в границите на нашата конструкция. Благодарен съм им за поддръжката и съм в действителност благополучен и разчувствуван от това ново начало”, съобщи единият от ръководителите на „ Левски София” Владимир Николов.
Близо 25 девойки започнаха тренировки още през юли в зала „ Академика” дружно с Нора Тонева. Към тях се причислиха и няколко надарени деца от школата „ Владимир Николов”, която също ще приготвя девойки за „ Левски София”, както го прави при момчетата.
От 4 години „ Левски София” сполучливо развива мъжко направление, като през последните два сезона клубът бе номер 1 по извоювани медали при подрастващите. Амбициите на управлението са този модел да се придвижи и при женските гарнитури.

Групите за девойки също ще бъдат изцяло обезпечени като подготвителен развой, съоръжение и екипировка. Те към този момент организират своята физическа подготовка в открития неотдавна наш състезателен център Garitage, а от ноември ще се реалокират в новата зала „ Левски София”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР