Левски София съумя да спечели участие в европейските клубни турнири

...
Левски София съумя да спечели участие в европейските клубни турнири
Коментари Харесай

Левски хвана последния влак за Европа

Левски София съумя да завоюва присъединяване в европейските клубни шампионати през сезон 2023/2024. това се случи, откакто столичният отбор порази Арда Кърджали с 2:0 в баражния мач от efbet Лига и по този метод „ сините “ станаха последният тим от страната ни, който ще показва България в конкуренциите под егидата на УЕФА.

В третата минута Радослав Цонев беше изведен чудесно вляво от Преслав Боруков в наказателното поле на " сините " и някогашният състезател на Левски насочи изстрел от дребен ъгъл, само че Пламен Андреев избави топката. След девет минути игра юношата на ЦСКА - Анатоли Господинов, работи чудесно, откакто Уелтън шутира от границата на наказателното поле и избави удара на бразилеца. След това Рикардиньо опита да добави, само че Господинов отново се намеси, въпреки реферите да показаха засада в ситуацият на нападателя. При повторенията обаче очевидно се видя, че Рикардиньо беше в постоянна позиция.

Секунди по-късно пък Уелтън насочи следващ удар към вратата на Арда, само че и този път Господинов парира удара му с една ръка.

След половин час игра Арда имаше извънреден късмет да открие резултата, откакто Станислав Иванов комбинира вляво с Александър Георгиев. Той откри метод да подаде към Светослав Ковачев, който насочи удар от воле, само че прати топката право в Пламен Андреев, който съумя да отрази.

Левски играеше в скица 4-1-4-1, което позволяваше на Асен Митков да има по-свободна роля и да съумява да намира пространствата сред линиите за Ел-Джемили или Уелтън. В 36-ата  Андриан Краев прати извънреден диагонален пас вляво към Уелтън. Бразилецът надигра с лекост Джунейт Али и прати точно топката по земя в долния десен ъгъл на Господинов, с цел да открие резултата на " Герена ".

В добавеното време на двубоя Джавад Ел-Джемили направи страховит рейд през средата и задмина бранителите на Арда. Последва мощен удар от офанзивния футболист на " сините ", само че Господинов боксира. Топката още веднъж отиде към Ел-Джемили, който опита пас отляво за Рикардиньо, само че бразилецът се размина с топката.

През втората част " сините " продължиха да бъдат по-активни макар опитите на гостите да върнат попадението. Първо Александър Георгиев, а след това и Преслав Боруков стреляха едва и не затрудниха капитана на домакините. В 52-ата минута Ел Джемели центрира и Алекс Колев се размина с автогол, избивайки с глава в ъглов удар.

Няколко минути по-късно Уелтон, който несъмнено бе най-хубавият футболист на терена, удвои за наслада на " сините ". След корнер за Арда Левски направи светкавична контраофанзива почнала през Ел Джемели, Уелтон,  Рикардиньо и Асен Митков преди да бъде приключена от Уелтон с глава за 2:0.

Седем преди края Уелтън пое вляво и пусна отличен пас към Филип Кръстев, който стреля, само че Господинов реагира и отрази удара му.

Това беше и последният по-любопитен щрих от срещата, а " сините " закономерно си извоюваха правото да играят в елиминациите от Лига на конференциите.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР