Левски София отстъпиха на италианския Минт Веро Волей (Монца) с

...
Левски София отстъпиха на италианския Минт Веро Волей (Монца) с
Коментари Харесай

Левски се опъна на Монца, но загуби пред рекордна публика

Левски София отстъпиха на италианския Минт Веро Волей (Монца) с 0:3 (22:25, 23:25, 13:25) в първия четвъртфинален дуел от третия по мощ европейски шампионат - Купата на кандидатите. Двубоят ще остане в историята като първия, в който целият потенциал на зала. „ Левски София ” бе напълнен.


1700 почитатели пристигнаха да поддържат момчетата на старши треньора Николай Желязков, които се опънаха солидно в първите две елементи на класния противник.

Първият сет потегли равностойно. След 7:7 „ сините ” дръпнаха и поведоха с 16:11 за максимален задатък. След това обаче съперникът от Ботуша започва наваксването и поведе при 18:17, а и направи 20:17 след дълга серия от сервис на Ерик Льопки, почнала при 13:17. В последна сметка Монца поведе с 1:0 след 25:22.

Втората част бе още по-равностойна, само че, за жалост, нашият отбор още веднъж отстъпи в решителните финални моменти.

Явно разочарованието от пропуснатите благоприятни условия плюс класата на гостите се отрази на представянето на момчетата ни в заключителния трети гейм, който завърши бързо.

Най-резултатен за Левски бе бразилският център Майкон Морейра с 11 т. Канадецът Льопки завърши със 17 т. за Монца.

Реваншът е на 17 януари от 20:00 ч. б.в. на италианска земя. Родният представител се нуждае от победа с 3:0 или 3:1 гейма, с цел да стигне до така наречен " златен гейм ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР