Левски сложи край на черната серия от седем поредни години,

...
Левски сложи край на черната серия от седем поредни години,
Коментари Харесай

Левски и Ботев Пловдив продължават в Лига Европа

Левски постави завършек на черната серия от седем следващи години, без да в профил противник в Европа. " Сините " устискаха нулево тъждество в гостуването на черногорския Сутиеска и с общ резултат 3:1 откриха място във втория квалификационен кръг на Лига Европа, където ще се изправят против хърватския гранд Хайдук Сплит.

" Сините " имаха удобна преднина от първия мач на „ Герена “ и се отбраняваха ловко на стадиона в Никшич, като съвсем не разрешиха на противника да сътвори рискове пред Божидар Митрев.
 
Още в Gong.bg: Сърцат състезател на Левски избави фенско знаме в Черна гора

За последно българският отбор в профил шведския АИК Стокхолм през август 2010 година и влезе в групите на втория по мощ шампионат в Европа. От тогава обаче столичани по този начин и не можеха да отстраняват противопоставилите им се съперници, само че на тази поличба беше комплициран край с мача в Никшич, напомня Gong.bg.



Ботев Пловдив преодоля с втора победа албанския Партизани и се класира за втория прелиминарен кръг в Лига Европа. " Канарчетата " надделяха албанците с 1:0 на „ Лазур “ с гол на Фелипе Бризола и с общ резултат 4:1 чакат израелския Бейтар на 13 и 20 юли, на първо време в Бургас.

Още в Gong.bg: Дано и идната година Дунав играе в Европа

Дунав Русе завърши неугледно второто си присъединяване в европейските клубни шампионати. Казахстанският Иртиш Павлодар се оказа непреодолимо затруднение за русенци, които паднаха с 0:2 в реванша от първия прелиминарен кръг на Лига Европа. Също като мача преди седмица момчетата на Димитър Димитров-Херо вкараха много удобно рано в мача, което предопредели крайната развръзка.
 
При предходното си присъединяване в Европа - през далечната към този момент 1975 година - Дунав съумя да запише отпадане, само че със популярна победа над Рома вкъщи. Сега в двата мача те не съумяха да отбележат гол и отстъпих с общ резултат 0:3.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР